Update: Ex-COS baas Jochen Strack stapt over naar BluO investment

Jochen Strack was meer dan tien jaar lang directeur van COS Distribution. Nu is hij blijkbaar op weg naar nieuwe kusten. De speculaties over zijn bestemming zijn nu verdwenen: Zoals IT-BUSINESS uit betrouwbare bron heeft vernomen, zal hij in de toekomst gaan werken voor een bedrijf in Zuid-Duitsland waarin de investeringsmaatschappij BluO een belang heeft. BluO is eind 2008 opgericht door de voormalige Arques-oprichters.

Afgelopen vrijdag groeiden de geruchten dat ex-COS-baas Jochen Strack binnenkort een functie zou krijgen bij investeringsmaatschappij BluO. Deze knoop is nu losgemaakt: IT-BUSINESS beschikt over betrouwbare informatie dat Strack de verantwoordelijkheid voor één van BluO’s investeringen zal overnemen. Op dit moment is nog onduidelijk om welk bedrijf het gaat.

BluO is een in Luxemburg gevestigd fondsbedrijf, dat in oktober 2008 werd opgericht door de voormalige Arques-vaders en bestuursleden Martin Vorderwülbecke, dr. Peter Löw en Markus Zöllner.

Het bedrijf werd gelanceerd met toezeggingen van investeerders ter waarde van 300 miljoen euro. Destijds werd gezegd dat in het voorjaar van 2009 nog eens 300 miljoen euro in hetzelfde of een ander fonds zou vloeien.

De oprichters van het bedrijf zeiden dat BluO werd gepromoot als een herstructureringsspecialist die noodlijdende bedrijven met een omzet tot vier miljard euro zonder enige externe financiering volledig zou overnemen en de noodzakelijke herstructureringsstappen in gang zou zetten.

In de loop van deze overnames was er ook voortdurend contact met de in Starnberg gevestigde investeerder Arques Industries AG, die onlangs zijn grootste deelnemingen – de Actebis-groep alsmede de COS-distributiemoeder Tiscon AG – van de hand heeft gedaan.

Bluo nam bijvoorbeeld begin dit jaar het persbureau DDP Media Holding over van Arques voor naar verluidt 30 miljoen euro. Tot de BluO-portefeuille behoren ook de in mei overgenomen Pit-Stop en de in augustus overgenomen kledingketen Adler.

Jochen Strack was nog niet bereikbaar voor commentaar.