Motorola Moto G40 en G60 Fusion: grote batterijen voor een kleine prijs

Twee nieuwe smartphones voor Motorola dat de onderkant van zijn gamma vernieuwt met Moto G40 en Moto G60, twee modellen binnen het bereik van alle budgetten.

Na de onthulling van de nieuwe topklasse Moto G100 en de middenklasse Moto G50 (details van beide modellen hier) met de nieuwe Moto G40 en G60 Fusion smartphones, richt Motorola zich nu op twee belangrijke elementen om de middenklasse markt aan te vallen: ultra-capaciteit batterij en een kleine prijs, geschikt voor vrijwel elk budget. En het is precies dit recept dat van deze twee kleine toestellen een interessant instapmodel zou kunnen maken.

Na een uitgebreide analyse via lekken die de afgelopen weken op het web circuleerden, leggen de twee nieuwe Motorola-telefoons hun kaarten op tafel met alle kenmerken die hun definitieve profiel schetsen. Met hun klassieke maar elegante ontwerp zouden deze smartphones wel eens tot de populairste modellen in de lagere prijsklasse kunnen gaan behoren, dankzij enkele technische specificaties die bijzonder gewild zijn bij gebruikers. Met de Moto G40 en G60 Fusion kunt u beschikken over top-of-the-line details die meestal alleen te vinden zijn op toestellen in het hogere segment, zelfs als u niet veel geld hoeft uit te geven.

Moto G40 technische specificaties

De 4G Moto G40 is voorzien van een 6,8-inch IPS LCD-scherm met FHD+ resolutie en een verversingssnelheid van 120Hz. In het midden van het scherm bevindt zich ook een gleuf voor de frontcamera. De gekozen processor is de Snapdragon 732 met Adreno 618 GPU.

Twee RAM/opslagconfiguraties zijn beschikbaar: 4GB/64GB en 6GB/128GB, uitbreidbaar via microSD-geheugen. Zoals hierboven vermeld, staat de 6000 mAh batterij centraal, met een 20 W snellader in het pakket.

Aan de camerafront is er een 64MP, f/1.79 primaire sensormodule, een 8;P, f/2.2 ultragroothoeklens met geïntegreerde macrofunctie en een 2MP, f/2.4 lens met bokeh-effect. Aan de voorzijde heeft de selfiecamera een 16MP, f/2.2 sensor.

Andere details zijn een USB-Type-C poort en een 3,5mm minijack connector slot, NFC lezer, Bluetooth 5.0 en Wi-Fi connectiviteit, GPS, vingerafdruklezer aan de achterzijde van de plastic behuizing en de mogelijkheid om het toestel te ontgrendelen met gezichtsherkenning. Het beschikbare besturingssysteem is Android 11.

Moto G60 Fusion, technische specificaties

Het Moto G60 4G-toestel heeft een identiek 6,8-inch scherm met 120Hz verversingssnelheid. De processor en GPU zijn hetzelfde, maar de RAM/geheugen-combinatie is anders: er is slechts een 6GB/128GB-versie beschikbaar, uitbreidbaar via microSD. De batterij is ook ultra-ruim: 6000 mAh, oplaadbaar via de meegeleverde 20 W snellader.

De verschillen zijn onder meer de achtercamera, met een 108MP Ultra Pixel en f/1.9 hoofdsensor, terwijl de andere twee sensoren hetzelfde blijven. De frontcamera is ook verbeterd, met 32MP en f/2.2. Ook hier beschikt het toestel, dat draait op Android 11 OS, over een USB Type-C-poort, een 3,5mm-aansluiting voor een bedrade hoofdtelefoon, Bluetooth 5.0 en Wi-Fi, GPS en NFC-lezer en gezichtsherkenning voor het ontgrendelen van het toestel.

Motorola Moto G40 en G60 Fusion, prijs en lanceringsmarkten

De marktintroductie van Motorola’s twee nieuwe smartphones staat gepland voor 1 mei, eerst op de Indiase markt en daarna op andere markten, hoewel er nog geen specifieke informatie is over welke markten dat zullen zijn. De Moto G60 Fusion zal naar verwachting rond de 200 euro gaan kosten, terwijl de G40, die in twee verschillende configuraties te koop is, rond de 155 euro zal gaan kosten voor de 4GB/64GB-versie en iets minder dan 180 euro voor de 6GB/128GB-versie.