Motorola onthult een supergoedkope smartphone: de Moto e6i

Motorola breidt zijn reeks goedkope smartphones uit met de Moto e6i: het is een basistoestel, met Android Go Edition

De nieuwe smartphone van Motorola is als een donderslag bij heldere hemel gearriveerd. Hij heet Moto e6i en heeft één bijzonder interessante eigenschap: hij is supergoedkoop. De Moto e6i familie is uitgebreid met een nieuwe smartphone die een grote hit zou kunnen worden bij degenen die een lager prijspunt prefereren boven absolute prestaties.

Motorola’s nieuwste smartphone is een interessant alternatief voor het lager geprijsde segment van de markt. De smartphone maakt deel uit van een reeks die reeds goed bekend is bij het publiek en met dit nieuwe model zijn er vier variaties op het thema. De Moto e6i staat naast de basis Moto e6, de geavanceerde Moto e6 Plus en de nieuwste Moto e6s. Alle vier zijn instaptelefoons, ontworpen voor een specifiek marktsegment met lage prijzen en goede mogelijkheden, in staat om een prettige gebruikerservaring te leveren.

Moto e6i, technische specificaties

De kenmerken die het profiel van Motorola’s budgetsmartphone schetsen, zijn allemaal met de release onthuld. Binnenin zit een Unisoc SC9863A octa-core processor terwijl alle bewerkingen worden afgehandeld door het Android 10 Go Edition besturingssysteem (de “light” versie van Android speciaal voor minder presterende smartphones). Dit model heeft 2 GB RAM, terwijl de opslagruimte 32 GB is (eMMC 5.1), uitbreidbaar via microSD-kaart. Het scherm van de Moto e6i heeft een 6,1-inch HD+ Max Vision scherm met een 5-megapixel druppelvormige inkeping voor de frontcamera. Aan de achterzijde bevindt zich echter een dual-sensor cameramodule, met een 13MP primaire en f/2.2 diafragma, en een 2MP secundaire en f/2.4 diafragma voor diepte. Niet ver weg, maar nog steeds aan dezelfde kant van de smartphone, bevindt zich de vingerafdruklezer.

In het compacte formaat van deze 4G dual SIM-smartphone, we hebben het over 155,6x73x8,5mm in omvang en 160g in gewicht, vinden we ook een 3.5mm mini-jack, FM radio, Bluetooth 4.2 connectiviteit, GPS Glonass en een micro USB poort.

Moto e6i, design en prijs

Moto e6i is verkrijgbaar in twee kleuren, Titanium Grey en Pink, en is in ieder geval op dit moment exclusief voor de Braziliaanse markt verkrijgbaar voor rond de 160 euro. Er is momenteel geen nieuws over een lancering buiten de landsgrenzen, maar gezien de aanwezigheid van de andere exemplaren is het niet uitgesloten dat dit opnieuw gebeurt met de nieuwste mobiele telefoon in de familie.