AMD voegt vier kanaalprogramma’s samen tot “Fusion Partner Programme”

Chipfabrikant AMD kondigt aan dat het zijn verschillende partnerprogramma’s gaat samenvoegen tot één, het “Fusion Partner Programme”. Het bedrijf hoopt met deze stap dichter bij kanaalpartners te komen en het cross-marketing potentieel te vergroten.

David Kenyon is vice-president bij AMD en verantwoordelijk voor wereldwijde kanaalmarketing. De directeur kondigt nu aan dat de samenwerking met de partners van de grond af opnieuw zal worden opgebouwd. Hiertoe voegt het halfgeleiderbedrijf de eerdere vier afzonderlijke partnerprogramma’s (ATI Partner Programma, AMD Solution Provider Programma, AMD Channel Provider Programma en het AMD Alliance Programma) samen tot één programma. De naam van de gefuseerde kanaal-allrounder is “AMD Fusion Partner Program”.

AMD wil gemakkelijker worden

Het bedrijf heeft intensief met partners gesproken, zegt Kenyon, en feedback gekregen dat het gemakkelijker moet worden om AMD-producten te verkopen – bijvoorbeeld als het gaat om het samenstellen en bestellen van geschikte combinaties van AMD CPU’s en ATI grafische kaarten. De voorheen gescheiden kanaalprogramma’s voor ATI en AMD zouden dit alleen maar moeilijker maken. Door de vier vorige programma’s samen te voegen, zou ook de verkoopcombinatie van de drie AMD-componenten gemakkelijker moeten worden: CPU, GPU en chipset worden ook samengevoegd tot een trojka aan de verkoopzijde.

De nieuwe tiering

In het nieuwe partnerprogramma vindt een fundamentele herstructurering plaats en wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende drie tiers onder de categorie “Tiering”:

  • AMD Elite
  • AMD Premier
  • AMD Select

Er zullen wereldwijd “tientallen” Elite-partners zijn, Premier-partners “honderden” en Select-partners “in de duizenden”. Kenyon wilde niet onthullen welke omzetdoelstellingen achter de individuele niveaus liggen, vooral omdat omzet niet het enige criterium is. De classificatie gaat bijvoorbeeld ook over het bereik van de portefeuille.

Zudem werde grundsätzlich zwischen fünf Partnerarten unterschieden, auf die dann die Vertriebsunterstützung individuell zugeschnitten wird:

  • Retailer
  • Consumer Solutions
  • Commercial Solutions
  • Volume Reseller
  • E-Tailer (Webshops)

Kenyon betonte, dass bei den Unterstützungspaketen künftig mehr Verantwortung auf der Länderebene liegen werde, da sich Märkte stark unterscheiden können.

Für das Jahr 2010 plant AMD zudem ein neues Partner-Web-Portal mit Social-Networking-Elementen, mehr Incentives für Partner aller Kategorien und ein überarbeitetes Demo-Programm.