Moto E30 is Motorola’s nieuwe budgetsmartphone: hoe hij eruitziet

Motorola Moto E30 is nu officieel in Europa: het is het nieuwste budgetaanbod van het gevleugelde bedrijf, hier is hoe hij eruitziet en hoeveel hij kost

Motorola Moto E30 is het nieuwste aanbod van het gevleugelde bedrijf voor wie een smartphone wil die echt niet duur is en die – zo verzekert het bedrijf ons – een aangename gebruikerservaring biedt. Het zou de ideale keuze kunnen zijn voor degenen die geen hoge verwachtingen hebben en zo weinig mogelijk willen uitgeven (zelfs als ze concurrentie moeten vrezen van Wiko’s nieuwste).

Motorola’s nieuwe budget smartphone heeft een eenvoudig maar modern ontwerp. Notch-haters zullen het gat in het scherm zeker waarderen, waardoor de Moto E30 een uiterlijk krijgt dat in lijn is met het nieuwste aanbod op de smartphonemarkt. Het toestel heeft een fysieke vingerafdruklezer op de achterkant, in het kleine cirkelvormige Motorola-logo, een plastic chassis dat beter bestand moet zijn tegen vallen, een plastic achterkant met een speciaal behandelde waterafstotende afwerking en een algehele balans die het toestel dat extra voordeel kan geven op het instapniveau van de smartphonemarkt.

Motorola Moto E30, hoe ziet hij eruit

Motorola Moto E30 heeft een 6,5-inch IPS LCD-scherm met HD+ resolutie (720 x 1.600 pixels), dus niet erg hoog, ook al is de dichtheid niet laag (270 pixels per inch), maar dit wordt gecompenseerd door een verversingssnelheid van 90 Hz, een eigenschap die bijna niet te vinden is bij concurrenten van dezelfde prijs.

Motorola’s budgetsmartphone vertrouwt op de Unisoc T700-chip, een octa-core met een maximale frequentie van ongeveer 2 GHz, naast 2 GB RAM en 32 GB eMMC 5.1-opslag, die via microSD uitbreidbaar is tot 1 TB.

De camera aan de voorzijde in het beeldschermgat van de Motorola Moto E30 is een 8-megapixelcamera, terwijl er aan de andere kant drie camera’s zijn: de hoofdcamera van 48 MP f/1.8 en twee sensoren van 2 MP, één voor macrofotografie, d.w.z. foto’s van onderwerpen op korte afstand, en één voor scherptedieptedetectie. Qua connectiviteit beschikt de Motorola Moto E30 over 4G LTE met ondersteuning voor twee SIM-kaarten (en geen geheugenuitbreiding), Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, USB-C ingang voor opladen en data-overdracht, en een 3,5mm audio jack ingang.

De batterij, gekoppeld aan een chip die niet al te veel stroom zou moeten verbruiken, lijkt uitstekende prestaties te kunnen leveren op het gebied van batterijduur: 5.000 mAh aan capaciteit is beschikbaar, terwijl opladen met maximaal 10 watt kan worden gedaan.

Motorola Moto E30 meet 165,1 × 75,6 × 9,14 mm en weegt 198 gram. Om het beste uit de hardware van de smartphone te halen, hebben de ontwerpers gekozen voor Android 11 Go Edition, een “lichte” versie van Google’s besturingssysteem waarmee zelfs budgetsmartphones goed kunnen presteren.

Motorola Moto E30, hoeveel kost hij en wanneer komt hij

Motorola Moto E30 is al officieel voor de Europese markt voor een catalogusprijs van €99. Bij de lancering zijn twee kleuren beschikbaar, Mineral Gray en Digital Blue. Hij staat nog niet op het Italiaanse portaal van Motorola, maar dat kan een kwestie van dagen zijn.