Tim Weller wordt Datto’s nieuwe CEO

Tim Weller neemt met onmiddellijke ingang de CEO-rol bij managed service specialist Datto over van oprichter Austin McChord. Deze laatste heeft reeds in het najaar afscheid genomen van de dagelijkse gang van zaken. Sindsdien heeft Weller het bedrijf op interim-basis geleid.

Tim Weller is met onmiddellijke ingang de nieuwe CEO van Datto. Hij volgt bedrijfsoprichter Austin McChord op, die in het najaar van 2018 zijn pensionering aankondigde. Hij heeft zich na het overlijden van een collega en vriend teruggetrokken uit de dagelijkse gang van zaken, maar blijft deel uitmaken van het bestuur. “Tim Weller en ik hebben de afgelopen anderhalf jaar elke dag zij aan zij gewerkt aan de voortdurende groei van Datto”, zegt McChord. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Datto onder leiding van Tim Weller zal blijven groeien en bloeien. Zijn enthousiasme voor de MSP-gemeenschap en het belang dat hij eraan hecht, zullen van instrumenteel belang zijn.”

Wellers doel blijft om “partners te worden en producten opnieuw te bedenken voor MSP’s wereldwijd.”

Weller begon zijn ambtstermijn bij de managed services-specialist in juni 2017, eerst als CFO en vervolgens als president en COO. Eerdere functies waren onder meer CFO van Akamai, dat hij met succes naar de beurs bracht, en EnerNOC, twee in Boston gevestigde beursgenoteerde bedrijven. Hij is ook aandelenanalist, softwareontwikkelaar, ontwerper van videospelletjes, angel investor en adviseur van vele CEO’s van technologiebedrijven geweest. Weller behaalde zijn doctoraat in de elektrotechniek aan de Universiteit van Illinois en zijn bachelor- en masterdiploma’s in hetzelfde vak aan de Michigan State University.