Hans-Jürgen Bahde wordt de nieuwe enige CEO van Transtec AG

De vorige CEO van Arxes, Hans-Jürgen Bahde, treedt toe tot Transtec als chief executive. Met zijn komst beëindigen twee leden van de raad van bestuur hun ambtstermijn.

De raad van commissarissen heeft de 50-jarige Hans-Jürgen Bahde benoemd tot de nieuwe CEO van Transtec AG. Hij zal in september de leiding overnemen en vanaf oktober als enig lid van de raad van bestuur verantwoordelijk zijn voor het bedrijf.

Bahde was van 2007 tot 2009 voorzitter van de raad van bestuur van Arxes AG (tegenwoordig: TDMi AG). Tussen 2003 en 2007 werkte hij bij Avaya Tenovis, het laatst gedurende twee jaar als Managing Director Duitsland. Daarvoor bekleedde Hans-Jürgen Bahde diverse managementfuncties, onder meer bij IBM-dochter SerCon, SAP AG en als managing director voor de divisie Enterprise Computing Solutions bij GE CompuNet (nu Computacenter).

Twee directieleden vertrekken

Axel Queck verlaat op eigen verzoek de raad van bestuur van Transtec AG bij het aflopen van zijn contract op 30 september 2009. In een ad-hocmededeling bedankt de raad van commissarissen Queck “voor de vertrouwensvolle samenwerking en de successen van de afgelopen vijf jaar”.

Julius Gaiser verlaat ook de raad van bestuur wanneer Hans-Jürgen Bahde zijn functie opneemt, die hij sinds januari op interim-basis bekleedde. De raad van commissarissen bedankt Gaiser ook officieel voor “zijn zeer goede werk in het interim-mandaat en de vertrouwensvolle samenwerking in de afgelopen acht maanden”.