Pfalzkom wordt GmbH met nieuwe merknaam

Het regionale telecommunicatiebedrijf Pfalzkom fuseert met de MVV-dochter Manet en wordt daarbij een naamloze vennootschap. De ICT-dienstverlener breidt daarmee zijn positie in de regio Pfalz verder uit.

Het IT-landschap in de regio Rijn-Main-Neckar breidt zich uit. Onder hen: de ICT-dienstverlener Pfalzkom. Na 20 jaar fuseren de ondernemingen tot één GmbH. Het bedrijf had al in 2006 de MVV-dochter Manet overgenomen. Daarna stonden de twee bedrijven bekend onder dubbele namen (“Pfalzkom | Manet”). Nu volgt de fusie ook onder een gemeenschappelijke merknaam: Pfalzkom.

Als regionaal bedrijf heeft de ICT-dienstverlener als doel de prestaties en de netwerkvorming van de IT-infrastructuur van de regio Rijn-Main-Neckar verder uit te breiden.

Das Datacenter Rhein-Neckar.

Daarom investeert het bedrijf in eigen datacenters en in de uitbreiding van het glasvezelnetwerk. Voorts wordt steun verleend aan starters- en technologiecentra. Daarnaast bevordert het bedrijf regionale “Smart Production”-netwerken of technologie-initiatieven zoals de SmartFactory, die werken aan oplossingen voor Industrie 4.0.