Bernd Gross wordt nieuwe Chief Technology Officer

Het nieuwe jaar bij Software AG begint al met een wijziging in de Raad van Bestuur. Het systeemhuis, dat gespecialiseerd is in het ondersteunen van bedrijven bij hun digitale transformatie, heeft Bernd Gross aangesteld als nieuwe CTO. Hij volgt dr. Wolfram Jost op.

Na tien jaar als CTO van Software AG verlaat dr. Wolfram Jost het systeemhuis om nieuwe taken op zich te nemen. In 2009 nam hij de verantwoordelijkheden van de raad van bestuur over bij de overname van IDS Scheer. Zijn functie zal met onmiddellijke ingang worden overgenomen door Bernd Gross. Als expert in bedrijfsinnovaties die mogelijk worden gemaakt door het Internet of Things in combinatie met analytics- en integratiesoftware, breidt Software AG zijn expertise op dit gebied uit.

Voordat Gross in 2017 bij Software AG in dienst trad, was hij CEO en medeoprichter van het IoT-platform Cumulocity met analytics- en integratiesoftware. Sinds zijn aantreden is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de IoT- en cloud-activiteiten van het bedrijf.

Daarnaast zal Paz Macdonald in januari in dienst treden bij Software AG als Chief Marketing Officer en zal Dr. Stefan Sigg een uitgebreide rol krijgen als Chief Product Officer die verantwoordelijk is voor productportfolio’s, waaronder productmanagement, ontwikkeling en ondersteuning.