Alastair Bruce wordt nieuwe directeur van Microsoft Duitsland

Ex-Google manager Alastair Bruce neemt vanaf november de taken over van Thomas Schröder, die naar Vodafone overstapt, als Microsofts nieuwe hoofd Duitsland.

Alastair Bruce wordt op 1 november 2014 Managing Director van Microsoft Deutschland GmbH en zal in deze functie ook leiding geven aan de business unit Large Accounts. De ex-Google-manager neemt daarmee de taken over van Thomas Schröder, die overstapt naar Vodafone.

Thomas Schröder verlaat Microsoft na vier zeer succesvolle jaren. “Onder zijn leiding is de key account business met 70 procent uitgebreid. Vandaag de dag is tweederde van de DAX-bedrijven gebruiker van Microsoft cloud-oplossingen,” bevestigt Dr Christian P. Illek, voorzitter van de Raad van Bestuur van Microsoft Duitsland.

Volgens Microsoft heeft Alastair Bruce (50) 25 jaar internationale managementervaring in uiteenlopende functies op het gebied van marketing, strategie en verkoop in de consumentengoederenindustrie, managementconsulting, retail, e-commerce & technologie. Afgestudeerd in Oxford, Brits van geboorte, bekleedde hij senior marketing- en verkoopfuncties bij Unilever plc en Mars Inc. in Europa en West-Afrika. Bruce is de oprichter van het managementadviesbureau Bruce & Company oHG en was Managing Director bij Mercateo AG. Hij werkt sinds 2007 voor Google, meest recentelijk als Country Sales Director en Interim Head van Google Duitsland.

Over zijn nieuwe rol zegt hij: “Digitalisering zorgt voor een revolutie in waardecreatieprocessen in alle sectoren. Microsoft is uitstekend gepositioneerd om zijn klanten in dit proces met succes te begeleiden. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in te brengen en om samen met sterke partners het potentieel van technologie te benutten”