Hackers ingehuurd om ontrouwe partners te ontdekken

Op internet vindt u niet alleen software om uw man en vrouw te bespioneren, maar ook hackers die u kunt inhuren

Een van de grootste problemen in een relatie is ontrouw. Alleen al het vermoeden dat een van de twee de ander bedriegt, kan ertoe leiden dat een partner erg jaloers wordt. In de meest extreme gevallen kan deze houding leiden tot iets wat nog erger en schadelijker is voor zowel man als vrouw: paranoia.

En het is precies in deze situaties dat de problemen beginnen: stakeouts, persoonlijk of door privédetectives, gluren in de computer of smartphone van de partner. Mensen proberen elkaars sociale profielen te hacken of hun e-mailwachtwoorden te bemachtigen met middelen die soms de grenzen van het toelaatbare overschrijden. Veel mensen nemen hun toevlucht tot malware, kwaadaardige programma’s die voor een paar euro op het internet kunnen worden gekocht. En dat is nog niet alles. Niet alleen kunt u op het net software vinden om uw vermeend ontrouwe echtgenoot of echtgenote te bespioneren, maar ook hackers die bereid zijn hun diensten tegen betaling aan te bieden.

Hackers: gemakkelijk te vinden op het web

Hackers vinden die bereid zijn een paranoïde partner te helpen, is niet zo moeilijk. Volgens sommige bronnen is het voldoende om op het web te zoeken. Er zijn namelijk verschillende websites die, in ruil voor een paar honderd dollar, beloven het sociale profiel van je partner te hacken of de inloggegevens van haar e-mailadres te achterhalen. En met een reclameslogan die het beste detectivebureau waardig is. Natuurlijk kan men niet gokken op de betrouwbaarheid van deze vermeende hackers. Het is mogelijk dat sommigen van hen gewoon oplichters zijn.

Ze maken gebruik van phishing

Een van de populairste manieren waarop deze ‘webhuurlingen’ volgens veel deskundigen achter de persoonlijke gegevens van de klant proberen te komen, is phishing, een techniek waarmee wordt geprobeerd slachtoffers te verleiden hun inloggegevens prijs te geven. De bedreiging komt vaak per e-mail binnen en bevat een link die de gebruiker naar een nepsite leidt, maar die echt lijkt te zijn, waarna hackers zich meester maken van hun gegevens.

Hoe jezelf te beschermen

In de eerste plaats is het goed om te onthouden dat het gebruik van malware of, nog erger, het inhuren van een hacker om het wachtwoord van je vrouw of partner te achterhalen, strafbaar is. Om uzelf te beschermen, wordt geadviseerd authenticatie in twee stappen te activeren, waardoor het moeilijker wordt om uw account te kraken, en niet op links van verdachte afzenders te klikken.