3 series vergelijkbaar met The 100 en waar ze te bekijken zijn

Diegenen die houden van sci-fi en thrillerinhoud zoals The 100 hebben genoeg vergelijkbare titels beschikbaar om te streamen: hier zijn 3 tv-series die je absoluut moet bekijken.

The 100 (ook bekend als The Hundred) is de sci-fi tv-serie gecreëerd door Jason Rothenberg en gebaseerd op de romans van Kass Morgan. Het bestaat uit zeven seizoenen, maar het laatste is nog niet verkrijgbaar in Italië. In Italië wordt de serie gedistribueerd door Netflix.

Terwijl men wacht op de laatste afleveringen, is het mogelijk om verschillende soortgelijke series te bekijken op streaming. Maar waar gaat The 100 precies over? Het plot speelt zich 97 jaar na een wereldoorlog af die de aarde met de grond gelijk heeft gemaakt. Het speelt zich af in een apocalyptische wereld, waar een groep van 100 jonge mensen naar onze planeet wordt gestuurd om te zien of die nog bewoonbaar kan worden gemaakt. Eenmaal geland zullen zij de ontberingen van een onbekende planeet het hoofd moeten bieden, maar vooral vechten tegen de weinige overlevenden van het menselijk ras, de afstammelingen van het ruimtestation dat de Ark wordt genoemd. Apocalyps, overleven en science fiction zijn dan ook de ingrediënten die The 100 wereldberoemd hebben gemaakt. Gelukkig is het mogelijk om een aantal zeer vergelijkbare streaming tv-series te vinden: hier zijn 3 must-see titels.

TV-series vergelijkbaar met The 100: Colony op Netflix

De eerste serie heet Colony en ook hier vinden we een flinke dosis sciencefiction en buitenaardse invasies. Het speelt zich af in Los Angeles in de verre toekomst: de stad wordt overheerst door buitenaardse wezens, die de aarde zijn binnengevallen en de mensen isoleren met hoge muren tussen de steden zodat ze niet kunnen communiceren.

De muren worden bewaakt door de Colony Transitional Authority, een militaire kolonie die wordt geleid door mensen die ervoor hebben gekozen om samen te werken met de indringers. De hoofdpersoon van de serie is een familie, die door de nieuwe regels uit elkaar is gevallen en hard hun best doen om weer bij elkaar te komen en proberen de bezetting te bestrijden.

Colony is beschikbaar op Netflix.

Manifest on Infinity

Manifest begint met een vliegtuigvlucht van Jamaica naar New York. Bij de landing realiseren de passagiers zich dat het vijf jaar geleden is sinds het opstijgen, maar dat geen van hen is verouderd of veranderd.

Ze proberen vervolgens uit te zoeken waarom dit is gebeurd, niet in de laatste plaats omdat veel families dachten dat ze vermist en dood waren. Ondertussen worden de reizigers het slachtoffer van vreemde fenomenen, de oproepen. Er is een groot mysterie aan de gang dat elk van de passagiers probeert op te lossen. De serie zit vol wendingen en lijkt qua thriller- en sciencefictionelementen erg op The 100.

Manifest is te bekijken op Infinity.

The Society op Netflix

De nieuwste tv-serie die fans van The 100 wellicht zal aanspreken is ook beschikbaar op Netflix en heet The Society. De hoofdpersonen zijn tieners ondergedompeld in een dystopische realiteit, waar volwassenen niet bestaan. Aanvankelijk lijkt het ongeregelde leven erg leuk en zorgeloos, maar al gauw beseffen de tieners dat zij, om te kunnen leven, opnieuw hiërarchieën en regels moeten instellen, om vervolgens hun oude samenleving te herstellen. Daarnaast proberen ze te begrijpen wat er is gebeurd met de volwassenen van het stadje, die plotseling zijn verdwenen, en dus ook met hun ouders.

The Society is bedacht door Christopher Keyser en geregisseerd door Tara Nicole Weyr en Marc Webb. Netflix heeft helaas besloten om de show op te schorten, die ook onmogelijk werd gemaakt om te filmen vanwege Covid-19, maar het eerste seizoen is beschikbaar op het streamingplatform.