Apple, gratis iPad-display vervangen: welke modellen

Apple heeft een gratis programma gelanceerd om sommige iPad Airs van de derde generatie te vervangen die een probleem hebben met het witte scherm. Zo doe je dat

Het bedrijf uit Cupertino heeft een gratis reparatieprogramma gelanceerd voor iPad Airs van de derde generatie vanwege een schermprobleem waardoor ze permanent een wit scherm vertonen. Bezitters van de betrokken apparaten kunnen een korte flikkering of flits zien voordat het scherm helemaal wit wordt, waardoor de iPad feitelijk onbruikbaar wordt. Volgens Apple gaat het vrijwel zeker om een fabricagefout, waarvoor het merk Apple een gratis serviceprogramma heeft gelanceerd.

Gebruikers die door dit probleem worden getroffen, kunnen naar elke Apple Store gaan, hun iPad Air van de derde generatie laten zien en kijken of het apparaat onder het gratis vervangingsprogramma valt. Als alternatief kunnen gebruikers Apple Support via e-mail vragen wat ze moeten doen. Hier volgt de te volgen procedure.

iPad: getroffen modellen

Apple heeft op zijn website aangekondigd dat de iPad-modellen die door het schermvervangingsprogramma worden getroffen, een beperkt aantal zijn, specifiek apparaten die tussen maart 2019 en oktober 2019 zijn vervaardigd. Alleen deze modellen hebben deze fout en de beschadigde displays zullen zonder kosten voor de eigenaars worden vervangen. Eigenaars van de “in overtreding zijnde” tablets kunnen contact opnemen met een door Apple erkend servicecentrum of een Apple-verkoper, die vervolgens zullen bepalen of de iPad al dan niet onder het gratis reparatieprogramma valt.

Of u kunt per e-mail contact opnemen met Apple Support en regelen dat het apparaat wordt opgehaald door het Apple-reparatiecentrum. Als je iPad Air onder het programma valt, moet je niet vergeten een back-up van je gegevens te maken in iCloud of op je computer, waarna je de reparatiemethode van je voorkeur kunt kiezen.

iPad: het reparatieprogramma

Het reparatieprogramma dat het bedrijf uit Cupertino heeft gelanceerd, is twee jaar geldig. De iPad van de derde generatie werd precies een jaar geleden gelanceerd, in maart 2019, en hierdoor hebben degenen die in de nabije toekomst een iPad van de derde generatie kopen toegang tot een gratis reparatie, mocht deze schermafwijking zich na aankoop voordoen.

Daarnaast zegt Apple dat als de iPads die getroffen zijn door het schermprobleem andere schade hebben die de gratis reparatie verhindert, deze schade eerst moet worden gerepareerd voordat verder wordt gegaan met het scherm.