Alle nieuwe Apple-producten die dit najaar komen

Al het laatste nieuws over de producten die Apple naar verwachting tegen het einde van het jaar officieel zal maken: iPhone 13, Apple Watch Series 7, AirPods 3, de iPads en MacBook Pro M1X

Zoals elk jaar is de anticipatie rond de volgende smartphones met Apple op de achterkant hooggespannen, maar misschien is er nog nooit zo veel vlees op het vuur geweest van Apple. Het bedrijf uit Cupertino heeft volgens geruchten nog heel wat producten in de lanceerpijplijn zitten, in tegenstelling tot Samsung dat bijvoorbeeld – Galaxy S21 FE daargelaten – zijn grote presentaties voor 2021 heeft afgerond met de Galaxy Z Fold3 en Z Flip3.

In zijn wekelijkse nieuwsbrief maakte Bloomberg’s Mark Gurman de balans op van Apple’s aankomende producten, waarvan er verschillende tegen het einde van het jaar zullen arriveren en producten die begin volgend jaar zouden kunnen arriveren. De eerste die in chronologische volgorde zal arriveren, is de iPhone 13, waarvan het aanbod net als voor de huidige iPhone zal afnemen in een totaal van vier varianten: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max. Ze zullen vrijwel zeker vergezeld worden door de nieuwe Apple Watch en de derde generatie AirPods, de beroemde draadloze oortelefoons van Apple. Er zou ook ruimte moeten zijn voor iPad mini 6 en iPad 9, terwijl MacBook Pro met M1X-chip de line-up voor 2021 zou moeten afsluiten.

iPhone 13

De cirkel rond iPhone 13 begint zich te sluiten. Er is de afgelopen maanden veel gezegd over de aankomende smartphones van Cupertino, en de afgelopen weken nog meer. Volgens de informatie van Gurman zullen de volgende “applephones” de telefoons zijn die Apple ooit met de letter “S” zou hebben aangeduid, dus ze zullen nieuwe hardware en functionele kenmerken hebben, maar geen esthetiek.

In ieder geval geen overweldigende. Een kleine esthetische verandering zal komen van een lichte verkleining van de inkeping, de “inkeping” aan de bovenkant van het scherm die het oortje bevat, de selfiecamera en de technologie die nodig is voor veilige gezichtsontgrendeling. Afgezien van een kleinere inkeping zou er niets anders moeten zijn op iPhone 13.

Niet esthetisch, maar er worden wel zichtbare veranderingen verwacht. Zo is het vrijwel zeker dat het scherm van de iPhone Pro een verversingssnelheid van 120 Hz zal hebben dankzij LTPO-technologie (low-power), een primeur voor iPhones die voor meer vloeiendheid in het gebruik zal zorgen. Belangrijke wijzigingen worden verwacht in de camera’s, vooral op de Pro-varianten. Met name de ultra-groothoekcamera krijgt volgens de geruchten een aanzienlijke upgrade.

Apple Watch Series 7

De Apple Watch Series 7 krijgt naar verwachting een iets gewijzigd ontwerp met minder afgeschuinde lijnen, in lijn met de nieuwe iPhone, en dus een minder gebogen, vlakker display. Het spreekt voor zich dat er een nieuwe chip komt die betere prestaties en een beter stroomverbruik kan bieden.

AirPods 3

AirPods 3 is geen nieuws voor fans van het huidige ontwerp van de oordopjes, die volgens Gurman meer de vorm van de AirPods Pro zullen krijgen en daardoor dichter bij in-ear komen te liggen. Er bestaat geen twijfel over, zegt hij, dat het de grootste update wordt die de AirPods sinds hun ontstaan hebben gekregen.

iPad mini 6 en iPad 9

Voor de iPad mini zou er groot nieuws zijn. Het apparaat wordt “volledig opnieuw ontworpen en is voorbestemd om een van de populairste iPads voor Apple-klanten te worden”, met een A15 Bionic-chip (dezelfde als de iPhone 13), een USB-C-ingang en een magnetische Smart Connector die vergelijkbaar is met die van de iPad Air en iPad Pro.

Voor Gurman komt er ook een “dunnere en snellere” iPad 9, het instapmodel gericht op studenten of mensen die een Apple-tablet willen zonder al te veel geld uit te geven.

MacBook Pro met M1X-chip

MacBook Pro met M1X-chip zal niet in september worden onthuld, aldus Gurman. Volgens hem zal Apple de update in november onthullen, met de introductie van 14- en 16-inch formaten, de M1X-chip en beeldschermen van het mini-LED-type.