Hoe WhatsApp te gebruiken op de iPad

Hoe krijg je WhatsApp op de iPad? Er zijn ten minste drie manieren om op de app te chatten vanaf uw tablet.

WhatsApp is een van de populairste en meest gebruikte messaging apps ter wereld. Sinds het deel is gaan uitmaken van het Facebook-concern – eigendom van Mark Zuckerberg – heeft het een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Zo kunt u bijvoorbeeld GIF’s en stickers uitwisselen in chat, of zelfs staten publiceren. Maar helaas is niemand perfect.

Wat is het nadeel van WhatsApp? Het is alleen ontworpen voor gebruik op een smartphone. In feite, als je probeert te zoeken in de App Store op je iPad, zul je het niet vinden. In veel gevallen hebt u uw mobiele telefoon echter niet bij de hand en bent u aangewezen op een computer of tablet om met uw contactpersonen te praten. Gelukkig zijn er ten minste drie oplossingen. De eerste is gebruik te maken van de webversie van WhatsApp, de tweede is te vertrouwen op applicaties van derden. De derde manier om de app op de iPad te gebruiken is via een procedure die Jailbreak wordt genoemd en waarmee je op de iPad toepassingen kunt gebruiken die normaal niet beschikbaar zijn op iOS.

WhatsApp op de iPad gebruiken via de webversie

De gemakkelijkste en meest pijnloze manier om WhatsApp op de iPad te gebruiken is door een WhatsApp-websessie te starten op je Apple-tablet. Start gewoon Safari en ga naar de desktopversie van web.whatsapp.com.

Er verschijnt een QR-code op de pagina, die kan worden gescand met de “hoofd”-smartphone waarop je de messaging-app gewoonlijk gebruikt. In de mobiele interface tik je op het menu rechtsboven (dat met de drie verticale stippen) en ga je naar Instellingen en vervolgens WhatsApp Web. Vanaf hier kunt u een foto nemen van de QR code op het iPad scherm. Zodra je klaar bent, kun je de app vrij gebruiken op je nieuwe apparaat.

WhatsApp gebruiken op de iPad met externe tools

Een alternatief voor web enablement is het downloaden van vervangende tools uit de App Store. Dit zijn apps die door het iOS-systeem worden geaccepteerd en zeer vergelijkbare functies hebben als WhatsApp. Dit zijn onder andere WhatsPad Messenger voor iPad of Messenger voor WhatsApp.

Jailbreaking van uw iPad

Jailbreaking verwijst naar een procedure waarmee het iOS-besturingssysteem bepaalde beperkingen kan opheffen, en dus applicaties naar uw iPad kan downloaden die niet beschikbaar zijn in de App Store. Deze manoeuvre wordt meestal afgeraden, vooral als u niet vertrouwd bent met het Apple besturingssysteem, omdat het gebruik van het toestel hierdoor in gevaar kan komen. Voordat u met dit proces begint, moet u controleren welke versie van iOS op uw iPad staat, omdat voor elke versie van het systeem andere jailbreak-software moet worden geïnstalleerd.