Raspberry Pi Zero W, de minicomputer van 10 euro met Wi-Fi

Het Britse bedrijf is beroemd om het maken van kleine rekenmachines, ideaal voor het maken van basisrobots, en heeft er nu een ontworpen met Wi-Fi en Bluetooth

Stelt u zich eens een computer voor ter grootte van een stuk papier, uitgerust met Wi-Fi en Bluetooth, en die slechts 10 euro kost. Dit is het nieuwste project van Raspberry Pi. Het is de Raspberry Pi Zero W. Het is een doorontwikkeling van de al beroemde Raspberry Pi Zero, de €5 computer van het Britse bedrijf.

Raspberry Pi computers zijn computers die op een enkele printplaat zijn geïmplementeerd. In vergelijking met zijn voorganger, de Pi Zero die in 2015 werd gelanceerd, heeft de Pi Zero W geen USB-poort of een Ethernet-aansluiting, maar daar staat tegenover dat hij wel Wi-Fi heeft, alleen 2,4GHz. Het ondersteunt ook Bluetooth 4.0. Twee aspecten die de prijs bijna verdubbeld hebben, van vijf naar negen euro. Dit is ook het vijfde jubileumjaar voor het bedrijf, dat zijn bijzondere computers sinds 2012 verkoopt. Ter gelegenheid hiervan zullen er ook 15 euro-pakketten zijn van computers met kleine extra functies.

Features Raspberry Pi Zero W

De Pi Zero en Pi Zero W delen dezelfde BCM2835 single-core chip, met dit verschil dat de nieuwste aanwinst een snelheid heeft van 1GHz in vergelijking met de 700MHz van zijn voorganger. RAM is 512MB. Er is een aansluiting voor de CSI camera. En in sommige varianten zijn er Mini-HDMI en USB On-The-Go poorten. De computer heeft drie kappen, één compacte en twee met een gat voor de aansluiting van de camera. Er zijn geen specifieke prijzen voor deze hoezen, aangezien de onderneming ze niet maakt. De kleine afmetingen van deze computers maken ze perfect voor het bouwen van eenvoudige robots en andere soortgelijke apparaten.

.