Google Duo krijgt update om de anti WhatsApp te zijn

Google Duo krijgt update met nieuwe functies: groepsvideogesprekken ondersteunen tot 12 deelnemers en verbeterde videokwaliteit

Na in de aanval te zijn gegaan met iMessage, wil Google Duo nu de concurrentie aangaan met WhatsApp met nieuwe functies die deze messaging en videobellen app verrijken. Google, in feite, zonder al te veel reclame te maken voor deze app, blijft deze intensief ontwikkelen.

Nieuwe functies komen vanaf volgende week en betreffen zowel enkele technische aspecten, zoals de nieuwe codec voor videocompressie die wordt gebruikt voor videogesprekken, en het maximum aantal mensen dat kan deelnemen aan een videogesprek, als nieuwe functies die beschikbaar zullen zijn via de app. Deze innovaties zullen beschikbaar zijn op alle versies van Google Duo, dat nu beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten, op alle browsers voor Windows, Mac en Chrome OS, en zelfs op slimme speakers en slimme beeldschermen die compatibel zijn met Google Assistant. Hier zijn de belangrijkste nieuwe functies die over een paar dagen beschikbaar komen.

Google Duo: het nieuwe video-algoritme

Nu al kan Google Duo, dankzij kunstmatige intelligentie-algoritmen, achtergrondgeluiden en audio-onderbrekingen tijdens een gesprek of videogesprek sterk verminderen. Binnenkort zal ook een ander videocompressie-algoritme, AV1 genaamd, worden geïntroduceerd, dat een hogere kwaliteit belooft voor dezelfde hoeveelheid verbruikte gegevensbandbreedte, of een betere retentie van de videostroom in geval van een slechte verbinding. Uit de voorbeelden die Google heeft laten zien, lijkt het mogelijk om een acceptabele videokwaliteit te krijgen vanaf 30 kbps.

Google Duo: wat is er nog meer nieuw

Naast de technische kant, hebben de ingenieurs van Google ook gewerkt aan de interface en functionaliteit van Duo. Binnenkort zal het mogelijk zijn om tijdens een videogesprek screenshots te maken, die worden gedeeld met de persoon met wie we communiceren. Later zal dezelfde functionaliteit worden uitgebreid tot groepsgesprekken. Groepsgesprekken die onlangs zijn verhoogd van 8 naar 12 maximumgebruikers en die, zo belooft Google, binnenkort nog meer mensen in staat zullen stellen om tegelijkertijd verbinding te maken. Maar we hebben geen specifieke details over het exacte aantal mensen. Tot slot is het op Duo al mogelijk om korte videoberichten naar een contactpersoon te sturen, waarbij zelfs augmented reality-elementen kunnen worden toegevoegd. Deze berichten worden nu automatisch 24 uur na verzending gewist, maar in de toekomst zal het mogelijk zijn ze te bewaren als aandenken.