Tik Tok down: wat gebeurt er

Sinds 8:00 uur vanochtend werkt Tik Tok niet meer. De applicatie sluit niet onmiddellijk en laat niet toe om nieuwe inhoud te uploaden

Sinds de vroege uren van deze ochtend werkt Tik Tok niet: zodra je probeert om de applicatie te openen, sluit deze onmiddellijk en geeft niet de mogelijkheid om nieuwe inhoud te zien en te publiceren. Het probleem betreft niet alleen Italië, maar de hele wereld, een teken dat de inefficiëntie de servers van de applicatie betreft.

De eerste meldingen begonnen rond 8:00 uur op 25 november binnen te komen en de hashtag #tiktokdown ging viraal op sociale netwerken. Bij het lezen van de commentaren van de gebruikers, kan men raden dat het probleem voor iedereen hetzelfde is: wanneer je de toepassing probeert te openen, valt ze onmiddellijk uit. Op dit moment zijn de redenen voor de downtime van Tik Tok niet bekend, maar er zijn twee mogelijke oorzaken: problemen met de servers van de applicatie of een versie van de app met een aantal bugs. Sommige gebruikers melden zelfs dat na het verwijderen van de applicatie en het opnieuw installeren, alles weer werkt. De technici van Tik Tok werken er zeker aan om de Tik Tok down zo snel mogelijk op te lossen.

Waarom Tik Tok niet werkt op 25 november 2019

Vooralsnog zijn de echte oorzaken van de Tik Tok down niet bekend. Bestudering van de kaart met gebruikersrapporten leert dat het probleem met Tik Tok zich over de hele wereld voordoet, met pieken in de Verenigde Staten, Australië en Groot-Brittannië. Er zijn ook problemen gemeld in Italië, waar gebruikers geen toegang hebben tot hun accounts en geen nieuwe inhoud kunnen plaatsen.

Een truc om Tik Tok zo snel mogelijk weer te kunnen gebruiken, is om de app te verwijderen en opnieuw te installeren vanuit de Google Play Store of App Store. De ontwikkelaars werken er echter aan om Tik Tok zo snel mogelijk weer uit de lucht te halen.