Podcasts en audioboeken op RaiPlay Radio

In dit artikel leggen we uit hoe u RaiPlay Radio op de juiste manier gebruikt. Een app waarmee u kunt luisteren naar radioprogramma’s, podcasts en luisterboeken van Rai.

Wilt u luisteren naar uw favoriete radioprogramma’s en boeken, waar u ook bent? Dit alles is mogelijk dankzij de podcasts en audioboeken op RaiPlay Radio die u rechtstreeks vanaf uw computer, tablet of smartphone kunt beluisteren. RaiPlay Radio, in feite, is de officiële applicatie van Radio Rai waarmee u kunt luisteren naar live-uitzendingen van de zenders van het staatsradiostation, maar ook podcasts van programma’s en audioboeken kunt downloaden.

Deze applicatie is gratis en beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten. Via RaiPlay Radio kunt u op elk moment luisteren naar de inhoud die u wilt, zonder dat u daarvoor een internetverbinding nodig hebt. Met onze gids willen wij u uitleggen hoe u het best het publieke radio-platform gebruikt om de podcasts en audioboeken te downloaden die u interesseren. Luister hier!

Hoe podcasts downloaden met RaiPlay Radio

Als je de afleveringen, zelfs de vorige, van het programma dat je het leukst vindt, wilt beluisteren en herbeluisteren, leggen we nu uit hoe je podcasts met RaiPlay Radio kunt downloaden vanaf je computer, smartphone en tablet. Op de portaalsite van het radiostation kunt u de inhoud van de door het radiostation uitgezonden programma’s op aanvraag afspelen en hun podcasts downloaden. Zo kunt u ze beluisteren wanneer u maar wilt, zelfs zonder verbinding met internet.

RaiPlay podcasts downloaden vanaf smartphones en tablets

Laten we nu eens zien hoe u RaiPlay podcasts kunt downloaden via smartphone en tablet. Het eerste wat u moet doen is de applicatie downloaden uit de winkel van uw toestel. De RaiPlay Radio-app is gratis en beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten. Na het downloaden klikt u op het pictogram om het te starten en tikt u vervolgens op het onderdeel Mijn radio in het menu onderaan. Als u een account wilt aanmaken, klikt u op het pictogram met het wiel rechtsboven en vervolgens op de knop Aanmelden en tikt u op het Facebook-, Twitter- of Google-logo om uzelf te verifiëren via een van uw sociale accounts.

Wilt u echter doorgaan met de registratie via e-mail, tikt u op Registreren en vult u het formulier met de vereiste gegevens in. Controleer vervolgens het privacybeleid en de servicevoorwaarden, en druk op de knoppen Registreren en OK. U ontvangt zo dadelijk een e-mail met een activeringslink, klik erop om de registratie te voltooien en uw account te activeren. Tik vervolgens op Aanmelden, voer de vereiste informatie in en druk op Aanmelden om verbinding te maken met uw account.

Wanneer u zich voor de eerste keer aanmeldt, tikt u op Aan de slag om uw voorkeuren in te stellen en uw favoriete programma’s aan te vinken. Als u verder wilt gaan, tikt u op Overslaan. U bent nu klaar om een podcast te downloaden via RaiPlay Radio. Tik gewoon op Programma’s, het onderdeel in het onderste menu, en blader door de lijst van programma’s om het programma te vinden waarin u geïnteresseerd bent. Zodra u het hebt gevonden, selecteert u het en tikt u op Episodes en podcasts om de beschikbare afleveringen te zien. Om de aflevering te beluisteren, druk op de afspeelknop. Als u de podcast wilt downloaden, tikt u op het pictogram met de drie verticale stippen en vervolgens op Download inhoud.

Als u de podcasts wilt bekijken die u hebt gedownload, moet u op Mijn radio tikken en vervolgens op Download tikken om de volledige lijst te zien. Om de podcast te beluisteren die u interesseert, drukt u gewoon op de afspeelknop.

Download RaiPlay podcasts van uw computer

Wilt u RaiPlay podcasts downloaden naar uw computer? U kunt het rechtstreeks doen vanuit het Radio Rai portaal. U moet klikken op de knop in de linkerbovenhoek, klik op Login, voer uw E-mail en Wachtwoord in en klik op Login om verbinding te maken met uw account. Als u nog geen account hebt, kunt u op de logo’s van Facebook, Twitter of Google klikken om uw sociale account aan RaiPlay Radio te koppelen, of op Registreren klikken om uw account per e-mail aan te maken.

Om toegang te krijgen tot de lijst met podcasts, klikt u op de betreffende knop en selecteert u Mijn radio in het menu dat verschijnt. Klik vervolgens op Podcasts om de lijst van programma’s te zien en klik op het programma dat u interesseert. Om de podcast te downloaden, klikt u op Podcast en wacht u tot hij is gedownload in MP3-formaat.

Audiolibri RaiPlay

Met RaiPlay-audioboeken hebt u daarentegen een groot repertoire van klassiekers en meer tot uw beschikking, met meer dan tweehonderd romans en korte verhalen. Deze boeken kunnen rekenen op de stemmen van bekende schrijvers en vertolkers, die de verhalen die in de verschillende manuscripten worden verteld, nog spannender weten te maken. De site van RaiPlay Radio is gemakkelijk te gebruiken en dankzij het menu aan de linkerkant kunt u de geüploade luisterboeken bekijken en selecteren op auteur of acteur. Geniet van het luisteren naar de podcasts en audioboeken van RaiPlay Radio!