Hoe de TuneIn Radio app werkt

Muziekstreaming is een van de populairste diensten van de laatste jaren, met veel aanbod op de markt zoals YouTube Music, Spotify en Apple Music. Een van de minder bekende apps is TuneIn Radio, een ander alternatief dan de andere, omdat het duizenden internetradiozenders bevat, maar ook podcasts, live nieuws en sportnieuws. De Amerikaanse app heeft een brede en gevarieerde catalogus en biedt een werkelijk unieke service in de sector, dus laten we eens kijken hoe TuneIn werkt, wat de functies zijn en de abonnementskosten.

TuneIn Radio: wat het is

TuneIn is een Amerikaans bedrijf dat in 2002 is opgericht en nu gevestigd is in San Francisco, Californië, en gespecialiseerd is in het aanbieden van duizenden digitale AM- en FM-radiostations. In vergelijking met traditionele diensten biedt dit platform de mogelijkheid radiozenders te beluisteren via het internet, d.w.z. via de Wi-Fi-verbinding thuis of mobiel met 4G-netwerken of hoger. Op deze manier is het mogelijk om op elk gewenst moment naar TuneIn-radiostations te luisteren, het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een elektronisch apparaat.

TuneIn Radio is beschikbaar in vele talen en landen, met een volledig Italiaanse versie met een gelokaliseerde grafische interface om de navigatie van het webplatform te vereenvoudigen. Naast radiostations zijn er ook podcasts over uiteenlopende onderwerpen, van reizen tot zakelijk nieuws, thematische muziekkanalen voor non-stop luisteren, ’s werelds populairste sportradiostations en nieuws van een aantal gezaghebbende internationale bronnen.

Compatibele apparaten voor TuneIn Radio PC web en app

De duizenden radiostations van TuneIn kunnen op verschillende manieren worden benaderd. Uiteraard is er ook een online desktopversie beschikbaar, dus gebruik gewoon uw pc of mobiel toestel, open uw browser en surf naar de tunein.com website, zonder programma’s of apps te downloaden. Voor een betere ervaring kunt u de TuneIn Radio-app downloaden, die verkrijgbaar is in de Google Play Store voor Android-smartphones en -tablets, of in de App Store voor Apple iOS-apparaten zoals de iPhone, iPad en iPod Touch.

TuneIn Radio is ook verkrijgbaar in de Amazon Appstore, zowel in de versie die compatibel is met Android als in de versie die speciaal bedoeld is om te werken met de apparaten van Jeff Bezos. Het platform is namelijk compatibel met Amazon Echo-smart speakers zoals Echo Dot, Show en Studio, download TuneIn gewoon als een van de duizenden Alexa-vaardigheden. De app is ook beschikbaar voor Google Home Mini en Nest-smart speakers, die werken met de Google Assistant-spraakassistent, of smart speakers die Microsoft Cortana ondersteunen, zoals Harman Kardon-smart speakers.

TuneIn is geïntegreerd in veel andere soorten audioluisterapparatuur, zoals Sonos, Roku, Bose en Bang &; Olufsen-systemen. De dienst is ook beschikbaar voor smart-tv’s van Samsung en de belangrijkste smart-tv-modellen op basis van het Android TV-besturingssysteem, en de digitale radio-app kan ook worden gebruikt vanaf spelconsoles zoals Xbox of Playstation. Natuurlijk ondersteunt het ook apparaten die van je tv een smart tv maken, want het is compatibel met Roku, Google Chromecast en Amazon Fire TV via apps op Android- en iOS-smartphones.

De radiostations vanTuneIn kunnen ook onderweg worden beluisterd, want de app kan niet alleen vanaf de telefoon worden gedownload, maar ook naar Android- en iOS-tablets, Amazon Fire-apparaten, Android Wear wearables en Apple Watch. Om in de auto af te stemmen op de radioprogramma’s van TuneIn, werkt de app met zowel Android Auto als Apple CarPlay, en wordt deze ondersteund door de eigen infotainmentsystemen van automerken als Tesla, Volvo, Mercedes, Land Rover, Jaguar, General Motors, Mini en Ford.

Hoe TuneIn Radio werkt

TuneIn Radio is echt een unieke service, waarmee u naar radio van over de hele wereld kunt luisteren in vele verschillende talen, met radioprogramma’s over van alles, van politiek tot voetbal. Voor sport kunt u de populairste zenders vinden, zoals ESPN en Fox Sports, of alle lokale sportradiostations in uw regio of land. Op deze manier kunt u zowel de internationale sport volgen als luisteren naar het nieuws en live-evenementen die het dichtst bij u in de buurt zijn, zodat u geen enkel evenement in voetbal, basketbal, tennis of een andere sport hoeft te missen.

Naast sport biedt TuneIn Radio natuurlijk ook de beste radiostations voor muziek, altijd met een voorstel dat de populairste internationale en lokale programma’s omvat, onderverdeeld per genre om het zoeken naar uw favoriete radiokanaal te vereenvoudigen. Tegelijkertijd zijn zenders voor nieuws en debatten beschikbaar in de app, met omroepen als Fox News, CNBC, CNN, BBC en MSNBC. Er is ook een grote sectie podcasts van over de hele wereld, van inhoud van The Daily van de New York Times tot de beste Italiaanse podcasts of voorstellen die in specifieke landen zijn gelokaliseerd.

Om de inhoud te vinden die u zoekt, hoeft u alleen maar naar de TuneIn Radio-applicatie te gaan en de eenvoudige en intuïtieve grafische interface van het platform te gebruiken om het radiostation te kiezen waarnaar u wilt luisteren, met veel filters en categorieën om u te helpen de juiste inhoud te vinden. Een interessante functie is geolocatie, waarbij u radioprogramma’s kunt selecteren per continent, land of regio, zoals Lombardije of Sao Paulo in Brazilië.

Op dezelfde manier kunt u naar radio-inhoud zoeken per taal, bijvoorbeeld welke zenders beschikbaar zijn in het Engels, Portugees of Frans, en vervolgens de meest geschikte muziek-, sport- en nieuwsoptie selecteren door het juiste kanaal te kiezen. Daarom wordt TuneIn Radio door veel Italianen in het buitenland gebruikt, omdat zij zo muziek, sportevenementen en nieuws uit Italië of hun eigen regio kunnen volgen. Daarnaast is deze applicatie een geweldige manier om een vreemde taal te leren, je grammatica te oefenen of te trainen zodat je niet mist wat je hebt geleerd na een ervaring in het buitenland.

Hoeveel kost TuneIn Radio

Voor basistoegang tot de applicatie hoef je niets te betalen, dus je kunt je gratis aanmelden bij TuneIn Radio en genieten van duizenden radiostations en podcasts van over de hele wereld. Voor nog meer diensten en functies is er de betaalde versie TuneIn Pro, waarmee advertenties worden verwijderd en waarmee u offline naar programma’s kunt luisteren. Deze is verkrijgbaar voor €7,43 in de Amazon Appstore, de officiële appwinkel van Amazon, voor €9,99 per maand in de Google Play Store voor Android-apparaten, of met een maandabonnement voor €10,99 in de App Store voor Apple iOS-apparaten.

Hoe registreer je je voor TuneIn Radio

Om toegang te krijgen tot de AM-, FM- en digitale radiostreaming van TuneIn Radio moet je je registreren, wat een vrij snel proces is om te doen via de app of de online webconsole. Natuurlijk kunt u uw Google-, Facebook- of Apple-account gebruiken om de gratis registratie te versnellen, anders hoeft u alleen uw voor- en achternaam, een e-mailadres en uw geboortejaar in te voeren en een wachtwoord te kiezen. Daarna is de toegang eenvoudig: u hoeft alleen maar de mobiele app of de desktop-app te downloaden.

Alternatieve apps voor TuneIn voor muziek en radio

Natuurlijk is TuneIn Radio niet de enige dienst waarmee u AM-, FM- en digitale radio kunt streamen, en er zijn andere apps die deze optie bieden. Hiertoe behoort Audials Radio, dat compatibel is met zowel Android- als iOS-toestellen en waarmee u kunt luisteren naar radioprogramma’s van over de hele wereld, buitenlandse muziekradiostations en lokale radiostations. Een bijzondere functie van Audials Radio is het opnemen van nummers of radiostations, waarbij de gebruiker de opnameknop kan gebruiken om de audio-inhoud tijdens het luisteren op te slaan en offline beschikbaar te hebben.

Een soortgelijke dienst is ook beschikbaar bij Deezer, een bekende en populaire digitale muziek- en podcaststreamingapp, die echter meer als een alternatief voor Apple Music en Spotify wordt beschouwd dan TuneIn Radio. Anders is er ook nog Tidal, een muziekstreamingdienst met miljoenen internationale nummers, toegankelijk vanaf een pc of smartphone in een gratis of premium versie. Wie liever naar onafhankelijke artiesten luistert, kan kiezen voor SoundCloud, een app waarmee je zowel naar muziek kunt luisteren als je eigen creaties kunt uploaden.

Aternatieven voor online radioprogramma’s zijn apps als MyTuner, waar je meer dan 50.000 radiokanalen kunt vinden, waaronder meer dan 1.000 in het Italiaans, met zenders als RTL, Rai Radio en Radio Deejay. Een andere optie is de Simple Radio app, beschikbaar in de Google Play Store en App Store, een applicatie om digitaal naar AM en FM radio te luisteren op smartphones en tablets, met meer dan 45.000 stations en een complete keuze aan gratis radiozenders. Tot slot is er Radio-FM, een app die compatibel is met Android- en iOS-toestellen en waarmee u tal van FM- en digitale radioprogramma’s kunt streamen.