FINALE: 24 stappen naar een radio van de adventskalender

Heb je ooit zelf een radio gebouwd? De redactie werd verrast met een adventskalender waarin achter elk deurtje een bouwpakket voor een FM-radio was verstopt. Vandaag is het kerstavond en dus is het de beurt aan het laatste onderdeel.

Hoogwaardige geluidskwaliteit is niet zozeer het punt van de 24-stappen DIY FM radio uit de adventskalender. Het gaat meer om de lol en een beetje technisch inzicht. De doe-het-zelfkit in adventskalendervorm, met 24 deurtjes waarin onderdelen verborgen zitten, was erg leuk voor de redactie van IT BUSINESS. De gespecialiseerde handelscoƶperatie Aetka heeft een heel bijzondere kerstgroet rondgestuurd.

Als u de adventskalender voor volgend jaar wilt veiligstellen, kunt u hem voor ongeveer tien euro online bestellen bij Voelkner.

Wat er achter de vorige deuren zat, is te vinden op IT-BUSINESS.de, trefwoord “Radio”.

24e deur: Stationknoppen

Het doel is bijna bereikt: achter de laatste deur van de radio-kerstkalender gaat nog een weerstand schuil. Dienovereenkomstig geplaatst, kunnen twee gewenste stations worden “geprogrammeerd”. Een spanningsdeler levert de juiste afstemspanning voor twee gewenste zenders, waarbij de optimale weerstanden proefondervindelijk worden bepaald. Als het werk gedaan is, kan de elektronicaliefhebber nu achterover leunen en genieten van kerstmuziek. Het geluid van het apparaat is een beetje blikkerig. Maar 24 kalenderboxen zouden waarschijnlijk niet genoeg zijn geweest voor een hifi-installatie. Desalniettemin was de plezierfactor groot.

Wij wensen u een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!!!