Waar vind ik gratis audioboeken in het Italiaans

Op het internet vindt u vele platforms waar u gratis audioboeken van enkele van de belangrijkste literaire werken kunt downloaden. Zo kunt u dat doen

U bent ongetwijfeld bekend met e-boeken, d.w.z. boeken waarvan de bladzijden niet zijn gedrukt, gelijmd en bijeengehouden door een kaft en een rug, maar die op een elektronisch apparaat kunnen worden gelezen. En heb je ook gehoord van audioboeken? Dit zijn literaire werken voorgelezen door vertellende stemmen.

Laten we duidelijker zijn. Van een boek kan op verschillende manieren worden genoten. Behalve lezen voor het slapen gaan of onder de parasol op vakantie, is het ook mogelijk om ernaar te “luisteren”. Het manuscript is vertaald in een audiobestand. Gewoonlijk in MP3-formaat. Er zijn verschillende luisterboeken en ze verschillen, net als bij een “traditionele” tekst, naar gelang van het literaire genre. Sommige zijn beschikbaar in het Engels en vele ook in het Italiaans. Luisteren naar een audioboek is heel eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een mediaspeler of een gewone smartphone: download het audiobestand en je bent klaar. Er zijn veel sites op het internet waar u gratis audioboeken kunt downloaden. Hier zijn enkele van de bekendste platforms.

LiberLiber

Een van de beste gratis platforms die bij ons past, is ongetwijfeld LiberLiber. De site bevat niet alleen audioboeken, maar ook veel e-books. Wij zijn echter geïnteresseerd in het eerste. De site bevat een groot archief van luisterboeken, waaronder enkele van de meest invloedrijke namen uit de internationale literatuur.

Het downloaden van een luisterboek op LiberLiber is heel eenvoudig. Klik gewoon op de juiste rubriek, kies de auteur, zoek de tekst en download de hoofdstukken. Dat is alles. Als u geen ruimte op uw apparaat wilt innemen, kunt u het boek ook streaming beluisteren. LiberLiber vereist geen registratie.

LibriVox

Als de eerste oplossing u om een aantal redenen niet bevalt, kunt u eens kijken naar LibriVox. Ook op dit platform zijn er veel luisterboeken die kunnen worden gedownload. De site heeft een duidelijke en ongecompliceerde interface. De teksten zijn ingedeeld naar auteur, titel, genre en taal. Net als LiberLiber, vereist dit platform geen registratie. Gratis luisterboeken downloaden is heel eenvoudig: zoek de tekst op en klik op download.

Classici audiolibri

Meer dan een platform waar je een titel kunt downloaden, is Classici audiolibri vooral een podcastsite. Het blijft echter een valabel alternatief, vooral gezien de kwaliteit van de aangeboden teksten. Bovendien worden de luisterboeken voorgelezen door enkele van de bekendste persoonlijkheden van Italië. Om een van de inhoudsopgaven van Classici audiolibri in streaming te beluisteren, hoeft u alleen maar het boek te zoeken – via de zoekbalk of vanuit de verschillende rubrieken – en op de link naar een externe site te klikken.

Progetto Babele

Laten we het nog eens hebben over platforms waar u gratis luisterboeken kunt downloaden. Een zeer interessante site is Progetto Babele. Met zijn uiterst eenvoudige grafische vormgeving, die doet denken aan sommige van de eerste websites op Internet, neemt Progetto Babele niet de belangrijkste werken uit de internationale literatuur op in zijn teksten. Integendeel, op het platform wordt het werk van enkele opkomende schrijvers gepresenteerd. Audioboeken kunnen worden gedownload of gestreamd.

Libroaudio

Als u op zoek bent naar fantastische literaire werken voor kinderen, dan is Libroaudio de juiste keuze. De site bevat enkele van de populairste verhalen voor kinderen, van Stevenson’s Schateiland tot Twain’s Tom Sawer en Collodi’s Pinokkio. Ook op Libroaudio kunnen de teksten rechtstreeks online worden beluisterd of gedownload. In het laatste geval klikt u gewoon op het pijl-icoon.