Hoe kijk je Game of Thrones op RaiPlay live en on demand

Het achtste seizoen van De IJzeren Troon komt vanaf november eindelijk op Rai 4 en RaiPlay: hier lees je waar het over gaat en hoe je het op tv kunt kijken.

Vanaf 2 november gaat het achtste seizoen van Game of Thrones, ook wel bekend als De IJzeren Troon, in première op Ra4 en Rai Play, het streamingplatform speciaal voor alle abonnees. Tot slot, na de release op Sky, zal het publiek van Rai ook in staat zijn om de gebeurtenissen van de show gebaseerd op de literaire saga “The Chronicles of Ice and Fire” geschreven door George R.R. Martin te zien.

De inhoud gecreëerd door David Benioff en D.B. Weiss is een van de meest populaire in de afgelopen jaren. Het heeft 59 Emmy Awards gewonnen, die worden beschouwd als de Oscars van tv-series, uit 160 nominaties, waarmee een ongekend record is bereikt. De prijzen houden verband met de extreme kwaliteit van het script, de adembenemende plot en de perfect gekarakteriseerde personages, gespeeld door een grote cast van getalenteerde acteurs. Net zo adembenemend zijn de locaties waar Game of Thrones zich afspeelt. De afleveringen van het achtste seizoen hebben buitengewone aantallen gehaald in de Verenigde Staten, waar zij meer dan 13 miljoen kijkers trokken.

Games of Thrones: waar het laatste seizoen over gaat

Het achtste seizoen is ook de finale, een van de meest langverwachte en spannendste van de hele cyclus. Het publiek zal vooral worden betrokken bij de laatste oorlog tussen de twee onbetwiste koninginnen van de show, Cersei Lannister (gespeeld door Lena Headey) en Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), de moeder van de draken. Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), de moeder van de draken, wil haar koninkrijk terugwinnen na verschillende onrechtvaardigheden, en om haar doel te bereiken zal ze hard werken en ingrijpend veranderen.

Natuurlijk zullen Jon Snow (Kit Harington) en het Huis van Stark, beïnvloed door de machtsstrijd, ook bemiddelen. Tyrion Lannister (Peter Dinklage) speelt een cruciale rol gedurende het hele laatste seizoen en we zullen hem aan de zijde van Jon Snow zien in een ongelooflijke finale die het publiek sprakeloos zal achterlaten.

De finale is een van de meest besproken in de geschiedenis van tv-series, wat bevestigt dat het een van de belangrijkste mediafenomenen van de afgelopen tien jaar is.

Het succes hangt ook samen met de kundigheid van George R.R. Martin, die verschillende elementen binnen de saga heeft gemengd, die van Keltische en Angelsaksische mythen. Niet in het minst de huiveringwekkende setting: de meeste scènes zijn gefilmd in Noord-Ierland, een gebied van de wereld vol charme, gekenmerkt door wilde en adembenemende landschappen. Veldslagen, oorlogen, liefdesintriges, familiedrama’s en machtsspelletjes zijn de hoofdingrediënten van de saga.

Hoe Games of Thrones te kijken op RaiPlay

Diegenen die The Iron Throne nog niet hebben gezien of willen kijken, hebben eindelijk twee alternatieven. Het achtste seizoen zal gratis te zien zijn op de publieke omroep. Vanaf 2 november en voor elke maandag in prime time kunt u kijken naar het op Rai 4, kanaal 21 van de digitale terrestrische. Het zal ook beschikbaar zijn op RaiPlay, het streamingkanaal boordevol online content.

Om het achtste seizoen van Games of Thrones op RaiPlay te bekijken, moet je je abonneren op het kanaal door de website www.raiplay.it te openen via je browser of door de mobiele app te downloaden via Appstore of Play Store voor smartphones, tablets en smart-tv’s.

Na het invoeren van je inloggegevens en het inloggen, kun je alle content bekijken die op het platform wordt gehost.