Hoe naar de radio luisteren op iPhone en Android

Als uw smartphone geen radiofunctie heeft, kunt u afstemmen op tal van radiostations door ad hoc apps naar uw smartphone te downloaden

Radio, een langlevend instrument dat zijn aantrekkingskracht blijft behouden, ondanks de komst van vele andere technologieën. Met de verspreiding van mobiele telefoons luisteren immers steeds meer mensen naar de radio. Niet alle smartphones hebben echter een geïntegreerd FM-systeem. Hoe luistert u dan naar de radio?

Of u nu een iPhone of een Android-telefoon hebt, u kunt afstemmen op uw favoriete zender, ook al heeft uw toestel niet de functie om radio-uitzendingen te ontvangen. En het is heel simpel. U hoeft geen draadloze apparatuur aan te schaffen om verbinding te maken met uw mobiele telefoon. Het enige wat u hoeft te doen om naar de radio te luisteren op een iPhone of Android (ongeacht het model) is de Apple- en Google-winkels te openen: in de twee markten vindt u diverse “radio”-applicaties.

Dus u begrijpt dat u om naar de radio te luisteren op uw mobiele telefoon alleen maar een aantal apps hoeft te downloaden. Weet je niet welke? Maak je geen zorgen, volg gewoon deze korte gids.

TuneIn Radio

TuneIn Radio is ongetwijfeld een van de meest gebruikte en populaire apps voor het luisteren naar de radio op je smartphone. De radiozenders zijn onderverdeeld in categorieën en ook per genre. Op ‘Radio Locale’, bijvoorbeeld, worden de stations gerangschikt volgens hun geografische locatie. Gebruikers kunnen ook kiezen om te klikken op ‘Sport’, dat sportzenders omvat, of klikken op ‘Nieuws’, een categorie die radionieuws groepeert. En meer. TuneIn Radio biedt gebruikers ook de mogelijkheid om direct naar hun favoriete radiostation te zoeken.

Radio.it

Een andere app waarmee je gemakkelijk naar veel radiostations kunt luisteren is Radio.it, beschikbaar in zowel de Google Play Store als de App Store. De app bevat ongeveer 30.000 binnen- en buitenlandse zenders, ook weer onderverdeeld per genre en locatie. Net als TuneIn Radio bevat Radio.it veel extra functies, zoals een wekkerradio. Radio.it is ook compatibel met Google Cast, waarmee streaming content kan worden doorgestuurd naar andere apparaten zoals luidsprekers en tv’s. Een van de meest interessante functies is dat u ook kunt zoeken naar nummers en artiesten die op dat moment op de radio spelen.

MyTuner Radio Italia

Ondanks de naam, die Italiaanse radiostations zou suggereren, kunt u op MyTuner Radio Italia luisteren naar stations uit 200 landen. Met de applicatie kunt u afstemmen op meer dan 40.000 radiozenders, waarvan 1000 Italiaanse. Net als bij TuneIn Radio en Radio.it zijn de stations ingedeeld per genre of per stad of land. Met My Tuner Radio kun je ook een lijst met favorieten maken, of op de achtergrond naar de radio luisteren op je iPhone en Android.

Radio Italia FM

Radio Italia FM is een app voor het luisteren naar uitsluitend Italiaanse radiozenders op mobiele apparaten. Het is zeer gemakkelijk te gebruiken om af te stemmen op de vele beschikbare stations. Hij heeft een automatische uitschakelfunctie en biedt ook de mogelijkheid om door de 20 meest beluisterde radiostations te zoeken. De app is alleen beschikbaar voor Android-gebruikers.

Spotify

We eindigen met Spotify, het populaire muziekstreamingplatform. Wie de app al heeft gedownload, weet dat je naast liedjes ook gratis kunt afstemmen op verschillende radiozenders. Pure Spotify is beschikbaar op zowel green dot als Apple toestellen.