Vermaning Joachim Steinhöfel en Media Markt gaan uit elkaar

Adverteerder en jurist Joachim Steinhöfel heeft in der minne afscheid genomen van een van zijn grootste klanten. Media Markt gaat nieuwe mandaten elders onderbrengen, want de pittige jurist Steinhöfel is het niet eens met de “knuffelkoers” van de nieuwe baas van Media-Saturn-Holding, Roland Weise.

De Noord-Duitse jurist Joachim Steinhöfel heeft al veel krantenkoppen gehaald. Ooit trad hij namens D-Info op als eiser tegen d-xxx-domeinen, en onlangs had hij het ongenoegen van de consumentenbeschermers op zijn hals gehaald als waarschuwingsbrief namens Media Markt. Maar dat is nu voorbij. Hij zal nog wel de lopende zaken afhandelen, maar geen nieuwe mandaten meer krijgen.

Volgens een bericht in het dagblad Welt had Steinhöfel de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Media Saturn Holding (MSH), Roland Weise, die sinds begin dit jaar in functie is, afgewezen. “De verandering van strategie is legitiem. Maar ik ben niet beschikbaar voor verzoening,” citeert de krant de advocaat als zeggend. Roland Weise was de vorige keer plaatsvervanger van Leopold Stiefel, die eerder aan het hoofd van het bedrijf had gestaan. Tijdens zijn 15-jarige loopbaan bij MSH was Weise zelf werkzaam geweest op de juridische afdeling. Onder zijn leiding zal het bedrijf blijkbaar minder agressief optreden – maar schendingen van de mededingingsregels blijven vervolgen.

Nu de verandering aan de top heeft plaatsgevonden, is niet alleen de prominente juridische vertegenwoordiger vervangen. Ook de bedrijfscommunicatie is in nieuwe handen gekomen. Sven Jacobsen, die voorheen verantwoordelijk was voor de bedrijfscommunicatie voor de Cash&Carry-winkels bij MSH’s moederbedrijf Metro, nam de functie op 1 juni over van Bernhard Taubenberger, die andere verantwoordelijkheden zal krijgen. Als woordvoerder van de onderneming is hij verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie, zowel in Duitsland als internationaal.