HoH-oprichter Martin Wild begint bij Media-Saturn

Nieuws verspreidt zich met IP-snelheid via sociale netwerken. Martin Wild is nu Vice President Multi Channel bij MSH.

Het begon met een statuswijziging op Xing: HoH-oprichter Martin Wild is nu “Vice President Multi Channel Media-Saturn Holding GmbH”. Via Twitter hebben collega’s uit de industrie vervolgens hun felicitaties getweet.

Wanneer Wild bij Media-Saturn begint, wat zijn taken zullen zijn en in hoeverre hij de online verkoop van Media Markt en Saturn moet pushen, is nog niet meegedeeld. Het is nog te vroeg voor dergelijke details. In een interview met IT-BUSINESS vroeg de 32-jarige manager wat meer tijd om een officiële verklaring over deze kwesties af te leggen.

Carrière Martin Wild

In 1997, toen hij nog op school zat, richtte Martin Wild wat nu Home of Hardware GmbH & Co KG is op als een detailhandelsbedrijf. In het begin was de hoofdzetel van het bedrijf nog identiek aan het huis van zijn ouders in Holzheim, Beieren. Door de groeiende verkoop in zijn deeltijdbaan besloot Wild in 2000 voltijds in zaken te gaan terwijl hij computerwetenschappen studeerde.

De snel groeiende omzet maakte al snel duidelijk dat hij een eigen bedrijfspand nodig had. Parallel met zijn intrede in de online veilingbusiness via Ebay, nam Wild in 2002 twee werknemers in dienst en huurde hij een eigen kantoor en magazijn voor zijn bedrijf in Holzheim. Slechts een jaar later werd het bedrijfspand weer te klein en verhuisde Home of Hardware naar een groter pand in Rain am Lech. De volgende verhuizing naar een groter bedrijfspand vond plaats in oktober 2005 in Westendorf bij Augsburg.

Terug na een onderbreking

In de zomer van 2008 werd de volledige verkoop van het bedrijf aan het nieuwe moederbedrijf Cancom IT Systeme AG in Jettingen-Scheppach, Beieren, afgerond. Qua rijafstand liggen de twee plaatsen ongeveer 55 kilometer uit elkaar. Wild gunde zichzelf wat vrije tijd. “Na zeven jaar het bedrijf te hebben opgebouwd met veel overwerk, is het nodig,” zei Wild destijds in een interview met IT-BUSINESS. De bedrijfsleider gaf het roer volledig uit handen om in de nabije toekomst meer voor zijn gezin te kunnen zorgen, zo onthulde hij. Wild bracht een paar maanden door in de VS met zijn familie. Nu is hij terug op het toneel van de IT-industrie.