Media-Saturn plant downloads van videogames

Media-Saturn bevestigt een bericht van de Financial Times Deutschland (FTD) volgens hetwelk het bedrijf in de toekomst downloads van videogames wil aanbieden. De woordvoerder van het bedrijf

Media-Saturn bevestigt een bericht van de Financial Times Deutschland (FTD), volgens welke het bedrijf van plan is om in de toekomst downloads van videogames aan te bieden. Zoals de woordvoerder van de elektronicawinkelketen uitlegt, maakt het downloaden van videospelletjes deel uit van haar plannen op middellange tot lange termijn. Media-Saturn ontkent niet expliciet het gerucht dat het al in onderhandeling is met fabrikanten als Electronic Arts (EA) of Ubisoft, maar wil er geen commentaar op geven.

Volgens de FTD zou het aanbod “volgens informatie uit welingelichte kringen volgend voorjaar van start gaan”. Uit onderhandelingskringen is ook bekend geworden dat volledige titels zullen kunnen worden gedownload. Tot dusver biedt Media-Saturn muziek- en audioboekdownloads aan op zijn bestaande portalen www.mediaonline.de en www.saturn.de. Ook filmdownloads zijn inbegrepen, aldus het bedrijf. Het downloaden van films maakt ook deel uit van de strategie, aldus het bedrijf.

EA exploiteert momenteel al de onlineshop EA Downloader (http://downloader.ea.com), waar games kunnen worden gedownload. Macrovision-dochter Trygames heeft ook www.trygames.com, een soortgelijk platform voor internetgebruikers.

Volgens Bitkom geeft deze doelgroep jaarlijks in ieder geval al meer geld uit aan online games. In 2006 wordt wereldwijd een bedrag van 3,4 miljard euro verwacht, in 2005 was dat 2,5 miljard. Whof