PC Fritz: “Wij gaan zeker door”

Aribert-Heinz Peressoni heeft onlangs de functie van directeur van PC Fritz overgenomen. Hij nam de zaak over in het kader van een activatransactie en is van plan de operatie ongewijzigd voort te zetten.

Een juwelenhandelaar heeft de zaak bij PC Fritz overgenomen. Le-Na GmbH staat nu geregistreerd als de exploitant van de website, waarachter zich een juwelierszaak bevindt op het voormalige terrein van de wasmachinefabriek BSH in Berlijn.

De nieuwe directeur Aribert-Heinz Peressoni verklaart dat het initiatief van hem kwam, PC Fritz heeft zichzelf niet te koop aangeboden. In een persoonlijk persbericht rechtvaardigt hij zijn betrokkenheid door te zeggen dat de bedrijfsvoering op geen enkele andere manier kon worden gehandhaafd.

Hij schrijft: “Na de doorzoeking van het bedrijfspand op initiatief van Microsoft, de inbeslagname van de voorraden en de blokkering van alle accounts, evenals de aanvankelijk zeer negatieve berichtgeving in de media, die voornamelijk werd uitgelokt door het persbericht van Microsoft, was het voor pcfritz.de Onlinestore GmbH eenvoudigweg onmogelijk om zijn bedrijfsactiviteiten voort te zetten.” Hij wilde geen commentaar geven op de prijs van de overname.

Team gaat door

Aangezien het om een activatransactie gaat, is de overnemer geen wettelijke opvolger van Mahlow. Hij wil echter bij voorbaat alle ongerustheid wegnemen: “Er is geen sprake van dat iemand hier ‘de kantjes eraf wil lopen’. Je moet het je zo voorstellen, een klein bedrijf dat ruzie maakt met een van de grootste Amerikaanse bedrijven ter wereld – het is zeker gemakkelijk te begrijpen dat het er in dit geschil niet vriendelijk aan toe zal gaan.”

Peressoni geeft toe dat hij een vreemde eend in de bijt is. Hij zegt echter dat hij het hele PC Fritz-team heeft overgenomen en nu wordt bijgestaan door ervaren personeel. Voormalig PC Fritz-baas Maik Mahlow zal hem ook ter beschikking staan als adviseur.

De zaken gaan door

Het huidige bedrijfsmodel blijft gehandhaafd. Bestellingen die reeds vóór de overname waren ontvangen – ten dele met vooruitbetaling – moeten snel worden verwerkt. De eerste stappen zijn al gezet.

Daarnaast wordt nu ook de marketing nieuw leven ingeblazen: “De bedrijfsactiviteiten van de onlineshop pcfritz.de zullen zeker worden voortgezet. Momenteel werken we op volle toeren aan zowel lopende als nieuwe promotiecampagnes, bijvoorbeeld om de campagne met de Fritzgirls voor het einde van 2013 af te ronden.” En verder: “De reputatie van het merk PC Fritz heeft aanzienlijke schade opgelopen door de soms zeer onobjectieve berichtgeving in de media. Toch was en is het merendeel van de klanten van pcfritz.de zeer tevreden en blijft bestellen. We zullen in de toekomst intensiever samenwerken met de media om verkeerde informatie te voorkomen.”

Ook na de huiszoeking door de opsporingsautoriteiten had de online retailer zich in de media verdedigd en verdere prijsverlagingen voor Windows 7 aangekondigd. □