Cloud IDS van Google en Palo Alto beschikbaar als preview

Cyber security specialist Palo Alto Networks en hyperscaler Google Cloud hebben een “Cloud IDS” (Intrusion Detection System) aangekondigd. De gezamenlijk ontwikkelde dienst is ontworpen om netwerkbedreigingen op te sporen en de netwerkbeveiliging in het cloud-tijdperk te verbeteren.

Een gezamenlijk ontwikkeld, webgebaseerd Cloud IDS van Palo Alto en Google Cloud is ontworpen om netwerkgebaseerde bedreigingen op te sporen, aldus de claim. “Cloud IDS” is ook de naam van de oplossing, die nu beschikbaar is in een preview-versie. “De nieuwe dienst is het resultaat van een jaar gezamenlijk ontwikkelingswerk door Google en Palo Alto Networks,” aldus de beveiligingsspecialist.

Ze werkten echter al enige tijd samen. “We hebben de afgelopen drie jaar een geweldig strategisch partnerschap met Google opgebouwd dat onze gezamenlijke klanten helpt een eenvoudige en veilige weg naar de cloud te bieden”, aldus Nikesh Arora, voorzitter en CEO van Palo Alto Networks.

Cloud IDS is een eenvoudig te implementeren manier om inzicht te krijgen in netwerkgebaseerde bedreigingen en industriespecifieke beveiligingscompliance-doelstellingen te ondersteunen, aldus Arora.

Samenwerken aan cloudbeveiliging

In 2018 werd de VM Series Next-Generation Virtual Firewall (NGFW) van Palo Alto Networks voor het eerst ondersteund op Google Cloud. Sindsdien hebben Palo Alto Networks en Google verschillende productintegraties tot stand gebracht. De bedrijven hebben ook een gezamenlijke beveiligingsreferentiearchitectuur opgezet om klanten te helpen de cloudomgevingen van Google te beveiligen met behulp van best practices.