File-sharing specialist OwnCloud introduceert partnerprogramma

De start-up OwnCloud begint begin april met de verkoop van zijn gelijknamige file-sharing software. Het bedrijf biedt zijn product uitsluitend aan via systeemhuizen, hosting service providers en hardwarefabrikanten.

Net op tijd voor de verkoopstart van zijn product presenteert de Duits-Amerikaanse start-up OwnCloud zijn partnerprogramma. Het bedrijf biedt software waarmee bedrijven hun werknemers op een consistente en veilige manier kunnen voorzien van relevante gegevens op pc’s, laptops en smartphones.

OwnCloud werd in 2011 opgericht in Boston. Het Europese kantoor is gevestigd in Neurenberg. Het product voor het delen van bestanden OwnCloud is gebaseerd op het gelijknamige open-sourceproject. Nog voor de verkoop van start gaat, heeft de provider zijn eerste partners gevonden.

Eerste Duitse partners zijn aan boord

De Duitse systeemhuizen die de software van OwnCloud aan hun klanten zullen aanbieden, zijn onder meer Ancud IT, B1 Systems en Dass IT. Dienstverleners, zoals Hostserver in Duitsland, zullen OwnCloud als een clouddienst aan hun klanten aanbieden. De provider wil in de toekomst ook hardwareleveranciers als verkooppartner aantrekken. Daarnaast zal open source-aanbieder Univention de OwnCloud-software integreren in zijn zakelijke Linux-distributie Univention Corporate Server (UCS).

Deelname aan het OwnCloud-partnerprogramma is gratis. Partners profiteren van een op inkomsten gebaseerde kortingsschaal, leadverwijzing en technische en verkoopondersteuning.

“Bedrijven moeten hun werknemers een gebruiksvriendelijke oplossing bieden om onderweg toegang te krijgen tot centraal opgeslagen bestanden, voordat werknemers bedrijfskritische gegevens zelfstandig uitbesteden aan Dropbox en Co”, legt Holger Dyroff, Vice President Sales & Marketing bij OwnCloud, uit. “Aangezien veel bedrijven de dringende noodzaak hiervan al hebben ingezien, zijn er uitstekende mogelijkheden voor partners om met de producten en diensten van OwnCloud zaken te doen met bestaande en nieuwe klanten.”

Voor het gebruik van OwnCloud is het niet van belang of bestanden op de eigen harde schijf of bij hosting service providers worden opgeslagen. Zo kunnen bedrijven bepalen welke externe cloud-opslagproviders worden gebruikt om bedrijfsrelevante gegevens te bewaren.

Meer dan 400.000 gebruikers maken al gebruik van de gratis open source software OwnCloud om persoonlijke gegevens te beheren en te synchroniseren, aldus het bedrijf. ?