Wat als…

Met de nieuwe work management oplossingen van Workfront kunnen bedrijven bedrijfsdoelen effectief afdwingen via een verenigd platform en resources vooraf plannen met behulp van what-if scenario’s.

Het managementconcept Doelstellingen en Kernresultaten (OKR) en andere modellen voor doelstellingenbeheer zijn ontworpen om een doelgericht en modern personeelsbeheer mogelijk te maken. Met de nieuwe applicaties Align en Scenario Planner van de fabrikant Workfront kunnen bedrijven planning, individuele doelstellingen, werkuitvoering en meting samenbrengen op één platform.

Effectieve implementatie van doelstellingen

Met de Align-oplossing kunnen bedrijven ervoor zorgen dat de hele workflow in dienst staat van de algemene strategie. Verschillende KPI's kunnen worden bijgehouden in het aanpasbare dashboard.

Align maakt deel uit van het Workfront-platform voor werkbeheer en stelt bedrijven in staat overkoepelende doelen te definiëren en deze te communiceren. Zowel teams als individuele werknemers kunnen hun eigen doelstellingen op elkaar afstemmen om de gewenste resultaten te bereiken. De oplossing biedt ook inzicht in de impact van team- en individueel werk op de bedrijfsdoelstellingen. Op die manier kan elke manager en elk teamlid het belang van zijn werk in de context van de plannen van de onderneming begrijpen. “Mensen worden niet afgemeten aan resultaten, maar aan hoe hun werk bijdraagt aan de gewenste doelen. Dit geeft zin aan werk en stimuleert innovatie en bedrijfsgroei,” legt Alex Shootman, CEO bij Workfront, uit.

Align stelt gebruikers

  • in staat strategische doelen en succescriteria binnen de hele organisatie te communiceren,
  • hindernissen bij het nastreven van doelen uit de weg te ruimen door realtimegegevens te tonen waar het werk afwijkt van het doel,
  • Verbeter de workflows door verspilling van tijd en middelen tot een minimum te beperken dankzij een eenduidig overzicht, en
  • Stel taken voorop en geef elke medewerker realtime updates.

Predictieve planning

De Scenario Planner stelt organisaties in staat om plannen te maken die een verband leggen tussen de uit te voeren taken en hun mensen en hun resources-capaciteiten.

Met de Scenario Planner kunnen managers verschillende plannen voor werkbeheer maken en vergelijken. Over organisaties, afdelingen en teams heen kunnen what-if scenario’s worden gebruikt om de best mogelijke opties te identificeren. Verschillende planningscenario’s modelleren de inzet van personeel en middelen. Knelpunten kunnen dus al in het kader van werkplannen worden vastgesteld. Continue planning kan naar behoefte worden aangepast tot een driemaandelijks of jaarlijks proces, maar ook tot on-demand.

Het platform voor werkbeheer kan naadloos worden geïntegreerd in bestaande toepassingen en systemen. De nieuwe oplossingen zijn bedoeld om de digitale transformatie naar de moderne werkplek tot een succes te maken, en tegelijkertijd de kosten te verlagen en de klantervaring te verbeteren. Partners van het Amerikaanse bedrijf in de DACH-regio zijn Accenture Interactive, IBM iX, Deloitte Digital, Netcentric, Tisson & Company en Advellence.