Chip PC Technologies versterkt verkoopcommitment

De in Essen gevestigde Chip PC Technologies GmbH wil zich in de toekomst meer op het kanaal van de vakhandel richten. Daartoe heeft de specialist voor desktopvirtualisatie en server-based computing Wolfgang Lattenkamp aangetrokken als Channel Manager DACH.

Sinds het begin van het jaar heeft Wolfgang Lattenkamp het team van Chip PC Technologies versterkt. De Israëlische fabrikant en leverancier van op hardware en software gebaseerde totaaloplossingen heeft met succes een interne herstructurering doorgevoerd en is, naar eigen zeggen, op de weg terug naar zijn vroegere grootheid. De belangrijkste taak van de nieuwe Channel Manager DACH zal zijn om deze opwaartse trend voort te zetten en de omzet in de komende twee jaar aanzienlijk te verhogen.

Lattenkamps werk zal gebaseerd zijn op een grote installed base bij eindklanten en bestaande contacten met distributeurs en grote systeemhuizen, met wie de samenwerking in de toekomst zal worden geïntensiveerd. Een nieuw partnerprogramma, waarover nog geen details bekend zijn, alsmede de twee nieuwe producten HD PC met Win7 voor gebruik in de high-end sector en de bijzonder aantrekkelijk geprijsde ZED PC met Teradici chip en PCoIP (PC-over-IP), moeten eveneens bijdragen aan een grotere marktaanwezigheid.

Wolfgang Lattenkamp werkte voor zijn overstap naar Chip PC bij distributeur ADN, waar hij Business Development Manager was voor fabrikant Wyse en de implementatie van de producten in alle processen en afdelingen aanstuurde. Dit varieerde van het werven van nieuwe klanten tot het certificeren van partners en het promoten van de producten.