Equinix versterkt channel team

Equinix’ channel team in Duitsland groeit met de aanstelling van Thomas Linde als de nieuwe Head of Channel & Alliances. Hij is verantwoordelijk voor de strategische uitbreiding van het Duitse channelpartnerprogramma.

Equinix, leverancier van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de benoeming van Thomas Linde als nieuwe Head of Channel & Alliances, Duitsland aangekondigd. In zijn nieuwe functie is Linde verantwoordelijk voor de strategische uitbreiding van het partnerprogramma in Duitsland. Dit omvat de verdere ontwikkeling van bestaande partnerschappen, de ontwikkeling van nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en de verdere uitbreiding van het Equinix-channelteam.

Linde kent Equinix en zijn partnerprogramma al van Proact, een Europese datacenter- en clouddienstverlener die werd uitgeroepen tot Equinix EMEA Growth Partner of the Year 2018. Daar was hij Area Manager voor de divisie Noord-Duitsland en verantwoordelijk voor het vendor management in heel Duitsland. Daarvoor was Linde Director Field Services bij NetApp.

“Bedrijven in alle sectoren vertrouwen op het kanaal om naar de cloud te migreren, IoT-technologie te implementeren of Big Data-analyses te gebruiken. Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van dit team, het Equinix-partnerprogramma in Duitsland verder te ontwikkelen en uit te breiden en ons partnernetwerk te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen en inkomstenstromen door toegang tot ’s werelds grootste datacenter- en interconnectie-ecosysteem,” zegt Linde over zijn nieuwe verantwoordelijkheden.

Het partnerprogramma van Equinix voorziet partners van informatie, materialen en ondersteuning om Equinix-diensten naar klanten te brengen en hun eigen nieuwe inkomstenstromen te genereren. In 2019 was de partnerbusiness volgens het bedrijf goed voor meer dan 27 procent van de totale omzet, en in het eerste kwartaal van 2020 lag het aandeel al rond de 30 procent.

“Het kanaal speelt een steeds belangrijkere rol in IT-strategieën, en Duitse bedrijven zijn op zoek naar geschikte partners voor hun bedrijfskritische IT-projecten. Tegen deze achtergrond zijn we verheugd ons lokale kanaalteam verder te versterken met ons nieuwe hoofd Channel & Alliances Thomas Linde. Thomas is afkomstig van een van onze partners en heeft veel kennis van het Equinix channelpartnerprogramma en hoe het ons partnernetwerk kan ondersteunen. Met de benoeming van Thomas vieren we ook een nieuwe mijlpaal voor Duitsland, want Equinix heeft nu een team van 500 mensen in dienst, verspreid over onze kantoren in Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg en München,” aldus Jens-Peter Feidner, Managing Director, Duitsland, Equinix.