Rondom zorgeloos pakket voor scholen

De door schoolsluitingen gedwongen digitale lessen hebben duidelijk gemaakt dat scholen hier nog een flinke inhaalslag te maken hebben. Met het oplossingspakket “Samsung New Learning” biedt Samsung een compleet pakket dat hardware en content omvat.

Het DigitalPakt Schule is in de eerste plaats bedoeld om de basis te leggen die scholen nodig hebben voor eigentijds onderwijs met digitale elementen. De sluiting van scholen als gevolg van de Covid 19-pandemie en de daaruit voortvloeiende behoefte aan thuisonderwijs toonden snel aan dat er ook nog steeds een groot gebrek is aan client-apparaten voor de leerlingen en aan digitale lesinhoud. De mate waarin hiervan gebruik wordt gemaakt, hangt meestal af van de inzet van individuele leerkrachten of scholen, alsmede van de financiële mogelijkheden van de ouders.

Met zijn “Samsung New Learning”-oplossing stelt de Koreaanse fabrikant een compleet pakket samen van hardware, software, content, diensten en financieringsmodellen. “Met ‘Samsung New Learning’ bieden we scholen een praktisch oplossingenpakket voor de digitalisering van het onderwijs, zodat docenten zich volledig op hun leerlingen kunnen concentreren”, zegt Sascha Lekic, Director IT & Mobile Communications B2B bij Samsung Electronics. Hij beschrijft de oplossing ook als een “allround zorgeloos pakket”.

Sascha Lekic, Director IT & Mobile Communications B2B bij Samsung Electronics.

Sascha Lekic, Director IT & Mobile Communications B2B bij Samsung Electronics.

Galaxy Tab S6 Lite met Pen voor studenten

De hardwarecomponent voor studenten is de nieuwe 10,4-inch Android-tablet Galaxy Tab S6 Lite met S Pen, die optioneel kan worden aangevuld met een toetsenbordcover. Leerkrachten kunnen de gratis app “Samsung Classroom Management 1.0” gebruiken om de apparaten in de klas te beheren. Bovendien is het beveiligingsplatform Samsung Knox op de tablets geïntegreerd. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk draadloos worden geconfigureerd, bijgewerkt en beveiligd. Integratie in een bestaand EMM-systeem (Enterprise Mobility Management) is ook mogelijk.

De S Pen wordt meegeleverd met de Galaxy Tab S6 Lite 10,4-inch tablet voor gebruik op school. De dunne punt en 4.096 drukniveaus zorgen voor een duidelijk handschrift.

Voor leraren heeft Samsung ook de Galaxy Tab S6 met een Super AMOLED-scherm in plaats van een TFT-scherm, een hogere resolutie, een sterkere processor en DEX-ondersteuning. De tablets kunnen inhoud delen met alle huidige interactieve displays of projectoren die in klaslokalen worden gebruikt. Bovendien heeft Samsung zelf een passende oplossing in zijn portfolio met de digitale Flipboard Flip 2, die natuurlijk bijzonder goed harmonieert met de tablets.

Samenwerking met partners voor inhoud en opleiding

De Android-tablets zijn compatibel met alle gangbare browsergebaseerde onderwijsplatforms. Bovendien werkt de fabrikant voor de oplossing samen met het in Kiel gevestigde bedrijf Antares Project, dat als educatieve partner toegang biedt tot les- en leerinhoud. Antares Project exploiteert een distributiesysteem voor digitale educatieve inhoud op Duitse servers en ontwikkelt toepassingen die volgens de aanbieder reeds door 70 procent van alle Duitse mediacentra en acht deelstaten als staatssysteem worden gebruikt. De opleiding van leerkrachten, die noodzakelijk is voor een goed functionerend digitaal onderwijsplatform, wordt verzorgd door Just Ask! en de Tablet Academy Deutschland, twee andere gespecialiseerde bedrijven als samenwerkingspartners.

Voor de distributie van “Samsung New Learning” vertrouwt de fabrikant op partners die al ervaring hebben in de onderwijssector of een groot bereik hebben. Hiertoe behoren Bechtle, Heinekingmedia, Jambo, Komsa Enterprise Services, MAIKS, Media-Saturn Germany, MR Datentechnik en Visunext International. Zij bieden onderwijskortingen voor zowel de hardware als de Knox-software. Daarnaast bieden zij een versie van de Galaxy Tab S6 Lite aan met drie jaar garantie voor klanten in de onderwijssector. Naast het kopen van de toestellen bieden Samsung en partners ook andere financieringsmodellen aan, zoals leasen of huren. Dat laatste kan bijvoorbeeld via de Grover-groep.