SAPPHIRE claimt de snelste single-chip grafische kaart ter wereld te hebben ontwikkeld

Volgens SAPPHIRE is de HD 7970 6GB TOXIC Edition de snelste single-chip grafische kaart ter wereld. De prestaties worden onder andere mogelijk gemaakt door het door SAPPHIRE nieuw ontwikkelde “Lethal Power Suite” prestatiecontrolesysteem.

SAPPHIRE Technology lanceert de HD 7970 6GB TOXIC Edition grafische kaart. Naar verluidt is de kaart uitgerust met de hoogste kloksnelheden in zijn klasse, waardoor het volgens de fabrikant de snelste single-GPU grafische kaart ter wereld is.

De nieuwe grafische kaart is gebaseerd op AMD’s huidige HD 7970 GHz Edition GPU. Hij is uitgerust met een framebuffer van zes gigabyte, waardoor hij geschikt is voor gaming op meerdere schermen, maar ook voor professionele toepassingen zoals contentcreatie, videobewerking of rendering.

De HD 7970 6GB TOXIC Edition overklokt de GPU met één druk op de knop van 1.050 megahertz (MHz) naar maximaal 1.100 MHz met behulp van PowerTune Dynamic Boost. De kloksnelheid van de GPU kan vervolgens weer worden verhoogd tot 1.200 MHz met de Lethal Boost. De geheugenklok wordt door de Boost verhoogd van 6.000 naar 6.400 MHz. Het ventilatorprofiel en de PowerTune-limieten worden automatisch aangepast aan de prestatie-instellingen.

De kaart wordt gekoeld met de zogenaamde Vapor-X-technologie. De Vapor-X koeler van de TOXIC editie is gebaseerd op een speciaal voor dit model aangepaste Vapor Chamber. De warmte wordt afgevoerd via vier heat pipes en twee 90-millimeter ventilatoren met holle profiel bladen en stofafstotende lagers.

Dual-link DVI, DisplayPort, HDMI en single-link DVI-D zijn beschikbaar als aansluitopties.

De SAPPHIRE HD 7970 6GB TOXIC Edition is slechts verkrijgbaar in een beperkte oplage, benadrukt de fabrikant. Het is onmiddellijk beschikbaar.