ACP versterkt Microsoft-activiteiten op nieuwe locatie in Keulen

Het systeemhuis ACP heeft een nieuw kantoor geopend in Keulen. In eerste instantie worden daar alleen Microsoft-experts ingezet om klanten te adviseren over oplossingen en licenties.

ACP breidt zijn aanwezigheid in Duitsland uit. Na vorig jaar kantoren te hebben geopend in Ulm en Hannover, heeft de Oostenrijkse systeemhuisgroep nu een bijkantoor geopend in Keulen. Met deze zet zet het bedrijf ook zijn Microsoft-activiteiten op de voorgrond. Voorlopig werken in de domstad alleen experts die gespecialiseerd zijn in de producten van de softwaregigant.

Willi Prosen, die in juni vorig jaar bij ACP in dienst trad van het in Ulm gevestigde systeemhuis Fritz & Macziol, is als algemeen directeur verantwoordelijk voor de nieuwe locatie. Zijn team bestaat uit ongeveer 30 medewerkers, waarvan 25 consultants, die klanten adviseren over het samenwerkings- en communicatieaanbod, zoals Exchange, Lync en Sharepoint, maar ook over client- en serverproducten, zoals Windows 8, Windows Server 2012 en System Center, en niet in de laatste plaats over licentievraagstukken.

De focus van ACP ligt niet op de verkoop van software, zoals Prosen benadrukte in een interview met IT-Business, maar op de oplossingenbusiness. “Wij adviseren de klant al in een vroeg stadium over zijn IT-strategie en laten hem zien welke mogelijkheden Microsoft-technologieën hem bieden.” Met deze aanpak neemt ACP een voortrekkersrol op zich in het Duitse Microsoft-kanaal, aldus de manager: “In Duitsland zijn we met ons aanbod ongetwijfeld een van de toonaangevende partners.”

Een jaar planning

Volgens Günther Schiller, managing director van het Duitse overkoepelende bedrijf ACP, was het systeemhuis al een jaar bezig met de planning van de uitbreiding van zijn Microsoft-activiteiten toen Prosen zich bij ACP aansloot. Op alle locaties heeft het bedrijf nu ongeveer 80 Microsoft-consultants in dienst en is het, volgens eigen informatie, een van de meest gecertificeerde partners in Duitsland. Volgens informatie van IT-BUSINESS is een deel van de 30 nieuwe medewerkers afkomstig van Fritz & Macziol, evenals hun baas.

Naast zijn functie als algemeen directeur in Keulen blijft Prosen verantwoordelijk voor Software Asset Management (SAM) bij ACP. In december vorig jaar bundelde het systeemhuis zijn competentie op dit gebied in de vestiging in Markdorf aan het Bodenmeer, die rechtstreeks aan de holding is toegewezen.

Focus op datacenters

Op de lange termijn zal Keulen voor ACP echter geen pure Microsoft-locatie blijven, zo kondigt Holding-directeur Schiller aan. Daarvoor is Nordrhein-Westfalen als economische regio te belangrijk. Daarom zal het systeemhuis in de toekomst ook daar klassieke infrastructuuroplossingen aanbieden. “We zijn hier al mee bezig,” voegt Schiller toe. Naast Microsoft-onderwerpen ziet ACP Duitsland een ander belangrijk aandachtspunt in het datacenter.

In de tussentijd heeft ACP acht kantoren in Duitsland, verspreid over 14 locaties. De Duitse houdstermaatschappij is gevestigd in München. □