De iPhone X Mini bestaat: hij komt uit China en is handgemaakt

In China hebben ze een iPhone X Mini gemaakt: hij is gemaakt met onderdelen van de iPhone 5 en heeft een randloos scherm, maar mist camera’s en draadloos opladen

Als de nieuwe iPhone X je niet overtuigt, kun je er altijd nog aan denken om een handgemaakte iPhone X Mini te kopen. Nee, het is geen grap. Het is het zorgvuldige werk van een Chinese tech liefhebber. De smartphone is erg klein, maar heeft net als zijn nobelere broer of zus een randloos scherm.

Voor Apple is deze in China handgemaakte iPhone X Mini zeker niet veel meer dan een Frankenstein vergeleken met het topmodel van 2017. Maar de kleine telefoon is een technisch wonder. Een beetje minder in termen van functies. Inderdaad, we vinden de processor van een iPhone 5 aan boord. Het is zeker geen rotzooi, maar het is niet een van de beste keuzes die we op de markt kunnen vinden. De iPhone Mini lijkt ook een beetje op Frankenstein. Zoals gezegd is het scherm randloos, maar de cover, die een merkbare, dikke stap naar het scherm toe heeft, is gemaakt van doorzichtig plastic. Daarom zijn op de achterkant van de telefoon zowel de batterij als de sensoren volledig zichtbaar.

iPhone X Mini

Obviously being handmade it lacks some components. In feite heeft deze iPhone X Mini geen camera en geen vingerafdruklezer. Vergeet gezichtsherkenning of draadloos opladen. Hij heeft echter wel een Home-knop waarmee je meer acties kunt uitvoeren dan met de klassieke knop op oudere iPhones. Het is aanklikbaar en kan worden gebruikt voor snelkoppelingen in toepassingen. Naast een aantal onderdelen van de iPhone 5, heeft de X Mini een niet-originele connector en luidsprekers. Wie weet hoe Apple zal reageren op deze handgemaakte iPhone. Het is onwaarschijnlijk dat Cupertino de beroemde regel uit de film Frankenstein Junior zal herhalen: “It can be done”.