Asl

In digitale communicatie is ASL (soms geschreven A / S / L, hoofdletter of kleine letters, en met of zonder vraagteken) een afkorting voor leeftijd, geslacht, locatie. Deze term werd oorspronkelijk gebruikt in chatrooms, instant messengers of online videogames om snel demografische informatie over een vreemde te vragen in plaats van elke vraag afzonderlijk uit te typen.

Toen ASL een veelvoorkomende gespreksaanzet werd, begonnen gebruikers in een identiek formaat te reageren. Een voorbeeldinteractie kan er als volgt uitzien:

  • surfergirl12: asl?
  • lotrlover1989: 16 / m / nyc

In de jaren 1990 en 2000 ondersteunden chatplatforms zoals AIM geen gebruikersprofielen zoals moderne berichtentools (Facebook Messenger, WhatsApp, Viber, enz.), Dus de enige identificerende informatie was de gebruiker. scherm naam. Soms namen gebruikers ook een r op voor ras of p voor foto of uiterlijk, hoewel dit tot controverse zou kunnen leiden over cyberstalking, raciale profilering of algemeen ongepast online gedrag.

De ASL-vraag werd soms een opening voor catfishing-situaties, waarin een gebruiker zich voordoet als iemand anders en reageert met misleidende informatie. Zelfs in hedendaagse online interacties is catfishing nog steeds een risico gevaarlijke real-world implicaties voor mensenhandel.

Door de opkomst van sociale media en videogesprekstechnologie hoefden mensen de ASL-vraag in de meeste instellingen niet meer te stellen, maar het komt nog wel eens voor in online multiplayer-spellen zoals Minecraft of anonieme chatservices zoals Omegle. Digitale geletterdheid en voorlichting over internetveiligheid helpt gebruikers (vooral jongeren) om te voorkomen dat gevoelige informatie wordt gedeeld met potentiƫle roofdieren.