Vrouwen aan de macht voor een duurzame toekomst

Wat kunnen vrouwen in IT-beroepen bereiken? Welke bijdrage levert digitalisering aan duurzaamheid? En welke randvoorwaarden zijn nodig voor vrouwen en het milieu? Deze vragen en nog veel meer staan centraal tijdens het FIT-congres.

Regionaal, eerlijk, biologisch en milieuvriendelijk: in bijna geen enkele productbeschrijving of reclame komen deze woorden tegenwoordig nog voor. Duurzaamheid is in de mode. Maar de definitie volgens het Duden woordenboek als een beginsel volgens hetwelk niet meer mag worden verbruikt dan in de toekomst kan aangroeien, regenereren, opnieuw ter beschikking kan worden gesteld, volstaat vandaag niet meer. Duurzaamheid is meer dan milieubescherming alleen. Voor een universeel concept van duurzaamheid moet ook rekening worden gehouden met economische en sociale doelstellingen, evenals met een gelijke tenuitvoerlegging.

Duurzaamheid en IT

IT speelt hierbij een doorslaggevende rol. Tijdens het FIT-congres zullen vrouwelijke leidinggevenden in de IT discussiëren over uitdagingen en kansen voor duurzame actie. Zo heeft de directeur van het Onderzoeksinstituut voor Toepassingsgerichte Kennisverwerking /n Prof. Dr. Dr. h.c.. Franz Josef Radermacher, zal in zijn keynote speech ingaan op de relevantie van nieuwe technologieën voor de energie- en klimaatcrisis. Duurzaamheid en wat IT daaraan kan bijdragen, wordt besproken in een panel onder leiding van Nicole Dufft van Fibonacci & Friends. Er zal ook voldoende gelegenheid zijn voor de deelnemers om dieper in te gaan op wat ze hebben gehoord en om te netwerken.

Registreer u nu voor het FIT-congres

Digitalisering beleven

Een ander belangrijk punt op de congresagenda is digitale transformatie en de daarmee gepaard gaande heroverweging van bedrijfsstructuren en werkprocessen. Zo stelt Dr. Anke Sax, Digital Leader & Managing Director bij KGAL, bedrijfsmodellen en de heroïsche leiderschapsstijl ter discussie in de opening keynote met als titel: “Digitale transformatie: wat is het eigenlijk en wat heeft het met u te maken?” Susann Herrmann, Managing Director bij Bosch Connected Industry, zal vervolgens uitleggen hoe succesvol leiderschap eruit ziet en tips geven over welke KPI’s kunnen worden gebruikt om de business te managen. Voorts maken ook specifieke “vrouwenthema’s” deel uit van het programma. In dit verband legt Sandra Walter, Client Partner Deutsche Bahn, in een denktank uit hoe men zich in een mannenwereld moet bewegen. En in haar afsluitende keynote geeft Stefanie Kemp, Country Leader bij Oracle Duitsland, persoonlijke inzichten over haar pad als vrouw in de IT-(mannen)wereld.

WIN Awards

Het hoogtepunt van het evenement is ook dit jaar weer de gala-avond met de uitreiking van de WIN Awards. De prijs Woman of the Year wordt uitgereikt in zeven categorieën: Start Up, Outstanding Diversity, Young Leader, Digital Transformation – Business Innovator & Technical Innovation, Leadership – CxO & Team Leader. Stem op uw favorieten op:www.fit-kongress.de/win-awards

FIT Congres 2021

Het FIT Congres brengt vrouwelijke ondernemers, managers en deskundigen samen om te netwerken en ideeën uit te wisselen over zowel kansen als uitdagingen. Als hoogtepunt zullen powervrouwen in de IT worden geëerd met de WIN Award in verschillende categorieën.

Het congres vindt plaats op 25 november 2021 in Villa Kennedy Frankfurt!