Hoe online betalen met een geldautomaat

In dit artikel geven wij u enige informatie over hoe u online kunt betalen met een geldautomaat. Lees meer!

De mogelijkheid om online te winkelen heeft al lang geleden niet alleen een revolutie teweeggebracht in de handel, maar ook in onze levensstijl en de manier waarop wij winkelen. Kaarten zijn tegenwoordig steeds vaker onontbeerlijk voor betalingen en verschillende soorten online-uitgaven, ja, juist die uitgaven die ons in de loop van maanden en jaren voortdurend vergezellen (denk aan rekeningen, nutsvoorzieningen, afbetalingen, enz. Vandaag is het ook mogelijk om online te betalen met Bancomat: een nieuwe kleine revolutie om het de burgers gemakkelijker te maken, het enige wat u hoeft te doen is uitzoeken welke circuits zijn toegestaan en hoe.

Online betalen met Bancomat: enige informatie

Bancomat, een term die iedereen, ongeacht leeftijd, heeft leren kennen. Toch kan er soms enige twijfel ontstaan over de aard ervan. Eerst en vooral is de Bancomat geen soort betaalkaart, zoals een kredietkaart of een prepaid kaart dat is, maar het is een betalingscircuit dat gekoppeld is aan een specifieke betaalkaart. Als we het dus over Bancomat hebben, bedoelen we een debetkaart die gekoppeld is aan een bankrekening met het betalingscircuit Bancomat, PagoBancomat en Bancomat Pay.

Het eerste circuit is het circuit waarmee u contant geld kunt opnemen aan geldautomaten (ATM’s); het tweede circuit is het circuit voor betalingen en stortingen aan betaalautomaten; tot slot is Bancomat Pay het circuit dat wordt gebruikt om geld om te wisselen en online betalingen te doen. Dus, op uw vraag: “Kan ik Bancomat Pay gebruiken om online te betalen?”, is het antwoord positief, want het is mogelijk om online te betalen met een debetkaart met Bancomat Pay circuit en het is ook mogelijk om dit te doen met debetkaarten van andere circuits, zoals bijvoorbeeld Maestro of MasterCard.

Koop en betaal online met Bancomat Pay

Zoals hierboven vermeld, is Bancomat Pay één van de betaalcircuits van Bancomat om online betalingen van diverse aard uit te voeren bij alle fysieke of virtuele winkels (e-commerce) die het Bancomat Pay logo dragen. Via deze dienst is het ook mogelijk om geld te wisselen en betalingen van de overheid te verrichten via de PagoPA-dienst. Maar wat is Bancomat Pay? Meer bepaald gaat het om een digitale betaaldienst die kan worden geactiveerd met behulp van een smartphone met een compatibel besturingssysteem (Android, iOS) en met een zichtrekening waaraan betaalkaarten zijn gekoppeld, of met een betaalrekening die is gekoppeld aan een prepaidkaart met IBAN, of met een kaartrekening met IBAN bij een van de deelnemende banken. Om van de dienst gebruik te maken, moet u de Bancomat Pay-app downloaden of de functie gebruiken via de app van uw bank als deze lid is van het Bancomat Pay-systeem.

Om over te gaan tot een online betaling via Bancomat Pay, ongeacht uw bank, moet u Bancomat Pay als betaalmethode selecteren, het mobiele telefoonnummer invoeren dat aan de dienst is gekoppeld en de procedure bevestigen na ontvangst van de kennisgeving van het betalingsverzoek via de app van de bank of Bancomat Pay. Als bevestigingsmethode kunt u kiezen tussen gezichtsherkenning, vingerafdruk of het invoeren van de pincode die is ingesteld tijdens de activering van de dienst en het voltooien van de transactie.

Als u zich afvraagt of online transacties met Bancomat Pay veilig zijn, is het antwoord ja, want er worden geen gevoelige klantgegevens gebruikt en uitgewisseld en bovendien moet elke transactie worden geverifieerd via de gekozen methode. In ieder geval is het altijd een goed idee om online te winkelen op veilige en betrouwbare sites, en de betrouwbaarheid van e-commerce te controleren, vooral als het niet om bekende platforms gaat. Controleer de webreputatie van de verkoper en pas altijd op voor phishingmails.

Hoe online betalen met Bancomat Maestro

Zoals we hebben gezien, zijn Bancomat en Maestro twee verschillende betalingscircuits, maar ze kunnen vaak aan dezelfde debetkaart worden gekoppeld. Dit betekent dat u uw Maestro-debetkaart kunt gebruiken om online betalingen te verrichten op sites die het een of het ander, of beide gebruiken. Zo biedt Amazon bijvoorbeeld ook Maestro debetkaarten aan als betaalmethode. Om verder te gaan met een aankoop en het saldo ervan, moet u de optie Betalingen in uw account selecteren en uw kaartgegevens toevoegen. Als een site daarentegen niet de mogelijkheid biedt om met Maestro te betalen, kunt u uw kaart aan PayPal koppelen en deze methode gebruiken als ze op de site in kwestie beschikbaar is.