Freenet breidt lifestyle-aanbod uit met overname Jesta Digitals

Met de overname van Jesta Digitals breidt Freenet zijn digitale lifestyle-portfolio uit met expertise, diensten en toepassingen. De content provider heeft kantoren in Berlijn en Los Angeles.

Freenet Cityline GmbH, een volledige dochteronderneming van Freenet AG, kondigt de overname aan van Jesta Digital Group. De overname is een belangrijke mijlpaal voor de telecomaanbieder bij de uitvoering van zijn strategie inzake digitale levensstijl. Het zal zowel het productaanbod als het bereik uitbreiden. Bovendien boort Freenet het internationale klantenpotentieel voor mobiele diensten en inhoud aan.

Jesta Digital beschikt over expertise op het gebied van mobiele marketing en direct marketing, alsmede over uitgebreide expertise als marketeer en koper van mediadiensten. Deze knowhow moet bijdragen tot de succesvolle ontwikkeling van de digitale lifestyle-activiteiten binnen de Freenet-groep. De overname is onderworpen aan de gebruikelijke antitrust-goedkeuring. Verwacht wordt dat de transactie begin 2014 zal zijn afgerond. De partijen hebben afgesproken de aankoopprijs niet bekend te maken.

“Wij werken al meer dan tien jaar succesvol samen met Jesta Digital. Door de overname zetten we onze groeikoers in de digitale lifestyle-sector consequent voort en maken we ons tegelijkertijd door de nieuwe inkomstenstromen nog onafhankelijker van de traditionele, ARPU-gedreven mobiele business”, aldus Christoph Vilanek, CEO van Freenet AG. “De voortdurende proliferatie van smartphones en tablets en data-vriendelijke mobiele tarieven leiden tot een dynamisch toenemende vraag naar mobiele digitale lifestyle-toepassingen, wij zullen deze kansen benutten,” vervolgde Vilanek.

Jesta Digitals expertise

Met ongeveer 300 werknemers op locaties in Berlijn en Los Angeles is de Jesta Digital Group een wereldwijde aanbieder van digitale entertainmentformats en van diensten voor gebruikers van digitale toepassingen. Naast ringtones en ring back tones, logo’s, full track muziek, spelletjes en video’s voor mobiele telefoons en andere fun- en lifestyle-toepassingen, omvat het dienstenaanbod ook aanbiedingen zoals “Bitbop”, een portaal voor het downloaden van premium content, het mobiele datingplatform “iLove” en “Alta Editions”, een aanbod voor online kookboeken. Het eigen mobiele advertentieplatform “Motility Ads” van het bedrijf bereikt momenteel ongeveer 100 miljoen klanten in meer dan 50 landen; het bedrijf is actief in Duitsland, de VS en in andere landen zoals Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Brazilië.

Met zijn bedrijfsmodel en zijn bereik is Jesta Digital een aantrekkelijke partner voor netwerkproviders, mobiele-telefoonbedrijven en contentproviders. Het bedrijf verkoopt mobiele content aan eindgebruikers via factureringsrelaties met meer dan 60 mobiele operators wereldwijd en ondersteunt alle belangrijke mobiele apparaten en platforms.