Coupon-code

Een couponcode, ook wel een promotiecode genoemd, is een door de computer gegenereerde code die bestaat uit letters en / of cijfers die wordt gebruikt op een e-commercewebsite. Wanneer een gebruiker een couponcode invoert in het overeenkomstige veld, ontvangt hij een korting, of dat nu een vaste korting is, een percentage van de volledige aankoopprijs, gratis verzending of een andere korting zoals geadverteerd door de handelaar.

Couponcodes kunnen door consumenten worden verkregen via advertenties, die een bepaald bedrag in dollars bereiken wanneer een aankoop wordt gedaan, of als stimulans om door een bestaande klant te worden verwezen.

Online verkopers bieden couponcodes aan als een stimulans voor kopers om via hun website iets te kopen. Het komt beide partijen ten goede dat klanten geld besparen op de producten die ze willen, en verkopers genereren inkomsten. Couponcodes werken goed met zowel nieuwe als terugkerende klanten en zijn een effectieve manier om marketinginspanningen bij te houden. Verkopers kunnen hun inspanningen volgen door specifieke couponcodes toe te voegen aan specifieke marketingcampagnes of advertenties. Dit zal onthullen welke platforms het meeste verkeer genereren of tot de meeste conversies leiden.

Couponcode typen

Er zijn drie soorten couponcodes die online verkopers kunnen aanbieden. Over het algemeen kunt u het beste alle drie de typen gebruiken om een ​​verscheidenheid aan klanten te garanderen.

  • Publieke codes zijn codes die iedereen kan zien of gebruiken. Ze worden soms weergegeven op de homepage van de website en zijn waardevol om nieuwe klanten aan te trekken en shoppers aan te moedigen terug te keren.
  • Privécodes worden gebruikt om een ​​specifieke groep mensen te targeten. Deze kunnen aan loyale klanten worden verstrekt voor speciale winkelmogelijkheden of aan nieuwe klanten om een ​​relationele basis op te bouwen.
  • Beperkte codes zijn bedoeld voor eenmalig gebruik en kunnen slechts één keer worden gebruikt. Er wordt bijvoorbeeld een codepaar naar een klant gestuurd als verontschuldiging voor een vertraagde verzending of als bedankje voor het doorverwijzen van een vriend die een aankoop heeft gedaan.

Couponcodesites

Naast het vinden van codes die rechtstreeks door een online handelaar worden aangeboden, zijn er meerdere websites die nieuwe kortingsbonnen van handelaars volgen, zoals RetailMeNot en Coupon Cabin. Deze sites verzamelen doorgaans duizenden huidige couponcodes op één centrale plaats. Gebruikers kunnen zoeken naar winkeliers en couponcodes weergeven die al dan niet geldig zijn. Het slagingspercentage van specifieke couponcodes wordt ook weergegeven.