Komsa en CODE-No.com beschermen tegen verlies van apparatuur

De ICT-distributeur Komsa heeft een nieuwe dienst aan zijn portfolio toegevoegd: Dankzij de beveiligingslabels van het bedrijf CODE-No.com zouden zoekgeraakte apparaten sneller hun weg terug moeten vinden naar de eigenaar.

Voor IT- en TC-speciaalzaken is het beveiligingslabel van CODE-No.com een interessant extra product dat de klantenbinding versterkt, stelt Komsa. De eindklanten kunnen het goede gevoel van meer veiligheid krijgen.

De distributeur baseert deze beoordeling onder andere op de ervaringen van Stefan Lohwieser, directeur van Telefonino Communications en Aetka-Plus-Partner, de gespecialiseerde handelssamenwerking die tot Komsa behoort.

“Alle klanten zijn geïnteresseerd als we hen uitleggen hoe de registratiecode helpt om hun producten beter te beschermen tegen verlies”, zegt Lohwieser. Hij schat de verkoop van het label, dat door zijn prijsstelling een meeneemartikel is, op 30 tot 50 procent.

De CODE-No.com-labels, die zijn voorzien van een individuele code, worden op het te beschermen apparaat geplakt of eraan bevestigd – afhankelijk van het artikel en de labelvariant. De eigenaar registreert zich met het codenummer op de website CODE-No.com. In geval van verlies wordt de vinder dankzij het etiket naar de website geleid, kan daar het registratienummer invoeren en de dienst zorgt vervolgens voor de terugzending. De eigenaar blijft anoniem.

Dankzij deze eenvoudige procedure voor vinders zouden meer verloren apparaten hun weg terug naar hun eigenaars kunnen vinden. Want, zo stelt Komsa: “Hoe gemakkelijker het is om de eigenaar te vinden, des te waarschijnlijker is het dat het apparaat wordt teruggebracht.”

De vakhandel kan de labels van Komsa zowel afzonderlijk als in twee-, drie- en vijfdelige sets kopen. Eindgebruikers kunnen het beveiligingsproduct aanschaffen vanaf een aanbevolen verkoopprijs van €5,95 als eenmalige kosten.

Komsa-detailhandelpartners en Aetka-leden kunnen meer informatie krijgen van hun accountmanagers of op de CODE-No.com-website. ?