Eno ondersteunt partners met inruilportaal

De gespecialiseerde handelspartners van Eno kunnen in de toekomst de aankoop van een nieuwe smartphone, tablet of digicam voor hun klanten mooier maken. Via Eno worden de oude apparaten onmiddellijk beoordeeld en in betaling genomen. Extra ondersteuning wordt geboden door trainingsvideo’s en PoS-materiaal.

Eno biedt retailers de kans om klanten een extra service te bieden. Vanaf nu biedt Eno dealers een portal waarmee ze eenvoudig betalingen kunnen accepteren voor de oude apparaten van hun klanten.

De berekende waarde wordt direct verrekend met een nieuwe aankoop, wat de aankoopbeslissing moet vergemakkelijken. Indien de klant niet rechtstreeks wenst te beslissen over een nieuw toestel, ontvangt hij of zij een waardebon, die aan de dealers wordt overhandigd en die reeds door Eno is voorbereid.

Detailhandelaren hebben de mogelijkheid om mobiele telefoons en smartphones, maar ook tablets of digitale camera’s in te ruilen. Eno voorziet de partners van flyers en posters om de aandacht van de klanten optimaal op de campagne te vestigen. Er zijn ook advertentiesjablonen beschikbaar voor detailhandelaars om op te roepen.

Een voorwaarde voor deelname is een registratie voor de campagne via www.eno.de/altgegenneu.

Om het de detailhandelaar gemakkelijk te maken en vol vertrouwen het gesprek met de klant aan te gaan, wordt de procedure getoond met behulp van een trainingsvideo.

Inruilprocedure

De procedure is eenvoudig: de klant levert zijn oude apparaat in op het moment van aankoop, het wordt geëvalueerd via het Eno-portaal en de dealer houdt het oude apparaat. Hij vermindert de aankoopprijs van het nieuwe toestel met de waarde van het oude toestel en zendt het gratis naar het inzamelpunt. Het taxatiebedrag wordt door Eno terugbetaald.

Het voordeel voor winkeliers is dat zij direct een prijsopgave kunnen doen en geen verzendrisico lopen, aangezien de verzending gratis en verzekerd is.

Alle informatie is online beschikbaar voor geïnteresseerde winkeliers of via hun persoonlijke Eno-contact.