Wat is html6?

HTML6 is de zesde herziening van HTML, en naar verwachting zal het de populariteit van zijn voorgangers op het World Wide Web overtreffen. HTML is de taal van het web die sinds de introductie wordt gebruikt voor het bouwen van het net. De nieuwste versie is HTML5, uitgebracht in 2014, wat een stap was in de richting van standaardisatie van hypertextmarkup-taal.

Kenmerken van HTML6

HTML6 is ontwikkeld om de ontbrekende functies van HTML5 aan te pakken. Schrijvers en software-experts noemen verschillende functies die u van de nieuwste versie kunt verwachten:

Automatisch formaat van afbeeldingen

Webontwikkelaars worden vaak geconfronteerd met de vraag hoeveel pixels er nodig zijn om een ​​afbeelding er goed uit te laten zien op het scherm. Het huidige antwoord is afhankelijk van het platform, de afbeelding en de venstergrootte van het gebruikte apparaat. Dit maakt het voor het HTML-protocol moeilijker om te bepalen wanneer de afbeeldingsgrootte moet worden vergroot of verkleind voor optimale kijkresultaten. Met HTML6 kunnen gebruikers profiteren van srcset dat fungeert als suggesties om een ​​browser te helpen beslissen hoe het formaat van een afbeelding automatisch moet worden aangepast.

Express-tags

Het schrijven van tags voor websites kost veel tijd, bijvoorbeeld,, en. Met HTML6 worden tags nu uitgedrukt. Bijvoorbeeld in plaats van schrijven

, kunnen programmeurs eenvoudig zeggen.

Speciale bibliotheken

Hoewel JavaScript-bibliotheken beschikbaar zijn, kost het laden van deze bibliotheken veel tijd en energie, vooral als ze zich op een andere locatie bevinden. HTML6 zal naar verwachting een cacheversie hebben.

Meer annotatie-opties

Met de huidige HTML-structuur is annotatie op alinea’s, woorden en zinnen mogelijk. Nu programmeurs de mogelijkheid willen hebben om video’s en afbeeldingen te annoteren, worden er meer annotatie-opties verwacht.

Geïntegreerde camera

HTML6 geeft toegang tot de media-inhoud van een apparaat en kan deze op verschillende manieren gebruiken. Het kan meer controle bieden over de manier waarop afbeeldingen worden vastgelegd en het gebruik van filters en effecten.

Verbeterde authenticatie

HTML5 heeft een uitstekende beveiliging, maar het is verbeterd in HTML 6. In plaats van cookies te gebruiken, maken ingesloten sleutels digitale handtekeningen beter. Sleutels worden ook off-site opgeslagen om toegang door ongewenste mensen te voorkomen en authenticatie te stimuleren.

Gerelateerde Links