Hoe maak je emoji en stickers met je selfie

Met GIPHY Sticker of Sticky AI, twee applicaties beschikbaar voor iOS, kun je gepersonaliseerde stickers maken met je gezicht erop

Ze ontbreken nooit in onze gesprekken, zozeer zelfs dat ze nu een expressief hulpmiddel zijn geworden dat onze taal aanvult, en in sommige gevallen zelfs vervangt. We hebben het over emoji en stickers, de gezichtjes die onze stemmingen uitdrukken. Ze zijn echter standaard en beperkt.

Wilt u er veel meer maken, anders en vooral origineel, dan die welke door smartphonefabrikanten en -toepassingen worden aangeboden? Er zouden veel voordelen zijn. We kunnen de nieuwe lettertypes bijvoorbeeld gebruiken om onze emoties beter weer te geven. Als je je afvraagt hoe je dit moet doen, maak je dan geen zorgen. Het is echt heel eenvoudig. Het is zo gemakkelijk dat het zelfs mogelijk is om emoji en stickers te maken met ons eigen gezicht, om te gebruiken voor leuke communicatie met vrienden en familie. Hoe? Door zich te wenden tot de ‘fantastische’ wereld van apps. We nemen er twee in het bijzonder: GIPHY Sticker en Sticky AI. Beide zijn beschikbaar op iOS.

GIPHY Sticker

GIPHY Sticker, zoals de naam al doet vermoeden, stelt je in staat om je eigen stickers te maken. Eerst moet u natuurlijk de applicatie downloaden van de App Store. Het programma is gratis. Zodra u GIPHY Sticker hebt geïnstalleerd, opent u het en maakt u een nieuwe “Kaart”. Hier heb je verschillende oplossingen, drie in het bijzonder. U kunt een afbeelding uit de galerij naar de rubriek slepen, downloaden van het internet of een foto nemen. Laten we de laatste optie overwegen en een selfie nemen. U kunt dan de afbeelding bewerken en beslissen of u ze openbaar of privé wilt maken. In het eerste geval geeft de app u de mogelijkheid om tags in te voegen. Nu is de sticker die je gemaakt hebt klaar om gedeeld te worden. Kies gewoon de app en de contactpersoon. En dat is het.

Sticky AI

Een andere goede oplossing (bedenk wel dat deze is ontwikkeld door Prisma labs) voor het maken van emoji en stickers van selfies is Sticky AI. Deze toepassing verschilt van de vorige doordat zij gebruik maakt van kunstmatige intelligentie. De software werkt in feite door automatisch de achtergrond van de afbeelding te verwijderen. Om een sticker te maken, maak je gewoon een foto met de sensor aan de voorkant. Als alternatief kunt u ook een video opnemen. Met de app kunt u tekst, kleuren en vele filters aan de sticker toevoegen. Sticky AI is compatibel met de meeste instant messaging applicaties. Dit betekent dat de smilies direct toegankelijk zijn vanuit de app van keuze om te chatten.