Swift

1. SWIFT, een afkorting van Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, is een coöperatie die eigendom is van de financiële sector en veilige, gestandaardiseerde berichtendiensten en interfacesoftware levert aan 7,800 financiële instellingen in meer dan 200 landen. De wereldwijde gemeenschap van SWIFT omvat banken, makelaars / dealers en investeringsmanagers, evenals hun marktinfrastructuren op het gebied van betalingsverwerking, beveiliging, schatkist en handel.

2. Swift verwijst ook naar de programmeertaal die is gemaakt door Apple, Inc. voor iOS-, MacOS-, watchOS-, tvOS- en Linux-platforms. Oorspronkelijk uitgebracht in 2014 als een eigen taal, werden Swift en de ondersteunende bibliotheken het volgende jaar gepubliceerd onder de open source-licentie Apache 2.0. Een snelle opeenvolging van code-updates bracht Swift in de mainstream, overtrof Objective-C en steeg in populariteit onder de rangen van Python, Rust en JavaScript.

Swift is geïntroduceerd om een ​​aantal van de langdurige uitdagingen van Objective-C-programmering aan te pakken:

  • Veiligheid: Swift gebruikt een beknopte syntaxis die gemakkelijk te lezen en te schrijven is. Het heeft ook een snelle foutafhandeling, zodat programmeurs updates kunnen maken terwijl ze werken en code van hogere kwaliteit kunnen implementeren met minimale bugs.
  • Efficiënt: Zoals de naam al doet vermoeden, stelt de eenvoud van Swift ontwikkelaars in staat om een ​​bewerking sneller en met minder regels code te programmeren dan met andere talen.
  • Maat: In tegenstelling tot Objective-C ondersteunt Swift dynamische bibliotheken, die minder geheugen nodig hebben en snellere laadtijden bieden dan hun statische tegenhangers.