Hoe verwijder je foto’s op Facebook

Wil je een foto verwijderen die op je Facebookprofiel is geplaatst? Er zijn verschillende procedures voor zowel Android, iOS apps en de webversie.

Facebook is ’s werelds grootste sociale netwerk. Elke dag posten, delen en becommentariëren miljoenen mensen allerlei soorten inhoud, vooral foto’s. Vaak worden foto’s echter haastig geplaatst, en kan men zich bedenken.

Veel mensen willen alle sporen van hun foto van Facebook verwijderen nadat ze die hebben geplaatst. De redenen hiervoor kunnen zeer uiteenlopend zijn: je bent uit elkaar en je wilt je zaakjes op orde brengen; je bent aangenomen op je werk en je wilt geen ongepaste foto’s; de foto die je vanochtend hebt geüpload is niet zo geweldig en je kunt hem net zo goed verwijderen. Er zijn veel redenen om foto’s op Facebook te verwijderen. Gelukkig kan dit via het platform snel en gemakkelijk worden gedaan. Er zijn intuïtieve stappen die u kunt nemen vanuit zowel de webversie als de mobiele app.

Hoe foto’s verwijderen op Facebook op Android en iOS

In de eerste plaats moet u weten dat de enige foto’s die van Facebook kunnen worden verwijderd, de foto’s zijn die door u zijn geüpload. Wat betreft foto’s die door anderen zijn gedeeld en waarin u bent getagd, is de enige actie die u kunt ondernemen het verwijderen van de tag.

Om een bepaalde foto uit de app te verwijderen, opent u de afbeelding en tikt u op het menu (bestaande uit drie stippen). Er verschijnen dan verschillende opties, waaronder ‘Foto verwijderen’. Om dit te doen, hoeft u er alleen maar op te tikken en dan te bevestigen. Deze optie werkt ook voor profielfoto’s en omslagfoto’s.

Natuurlijk kunt u ook op hele albums reageren. Om alle foto’s daarin te verwijderen, ga je gewoon naar je profiel, ‘Alle foto’s bekijken’ en de sectie albums. Binnen een enkel album kunt u op het menu tikken, dat zich rechtsboven bevindt. Selecteer de optie “Verwijderen” en elke foto wordt verwijderd.

Foto’s van Facebook van het web verwijderen

Ook vanaf de webversie zijn er twee opties, de eerste is om individuele foto’s te verwijderen, de tweede is om albums te verwijderen. De procedure is uniek voor elke browser, of het nu Windows, Linux of Mac is. Laten we dus beginnen met te zeggen dat er twee methoden zijn.

De eerste is het openen van een foto op de sociale, waarbij de muisaanwijzer over de foto wordt bewogen. Onderaan de foto verschijnt een reeks regelaars. Als u op “Opties” klikt, verschijnt de optie “Deze foto verwijderen”. Alvorens verder te gaan met de verwijdering, zal Facebook om bevestiging vragen. Als u de verwijdering bevestigt, zal de foto verdwijnen.

De tweede methode is via het profiel van de gebruiker. Door op het tabblad “Foto’s” te klikken, verschijnt een rooster met alle geplaatste foto’s. In de rechterbovenhoek staat een potloodicoontje. Als je er op klikt, verschijnt ‘Verwijder deze foto’ tussen andere items. Deze methode kan ook worden gebruikt om tags te verwijderen. Deze methode kan ook worden gebruikt om tags te verwijderen, aangezien “Tags verwijderen” tussen de verschillende opties verschijnt.

In tegenstelling tot de app is er geen methode om foto’s in bulk te verwijderen op Facebook vanaf de webversie. Als u op uw webprofiel blijft, gaat u naar het tabblad ‘Foto’s’ en vervolgens naar ‘Foto’s van u’ waar u alle foto’s met tags en albums kunt vinden.

Op de pagina met albums vindt u het menupictogram rechtsonderin. Nogmaals, als u er op klikt, zal het commando hetzelfde zijn, namelijk “Album verwijderen”. Alle sporen van dat album zullen verdwijnen.

Er is geen officiële procedure voor het verwijderen van foto’s in verschillende albums. U kunt echter een list gebruiken: selecteer alle foto’s die u wilt wissen en plaats ze in een album. Verwijder dan het album.