Hewlett Packard Enterprise (HPE) splitst softwaretak af

Nadat Hewlett Packard Enterprise (HPE) zich afsplitste van het “oude HP”, worden nu op hun beurt delen van de softwaretak afgesplitst van het “nieuwe HPE” en samengevoegd met Micro Focus in een spin-off proces.

Hewlett Packard is zichzelf alweer opnieuw aan het uitvinden. Hewlett Packard Enterprise (HPE) legt belangrijke onderdelen van zijn softwarebedrijf, namelijk Big Data, beveiliging en informatiebeheer, in handen van de Britse softwaremaker Micro Focus.

Hoofdgegevens over de deal

Volgens de huidige plannen krijgen de aandeelhouders van HPE 50,1 procent van de aandelen in het nieuwe bedrijf in handen. De transactie zal ongeveer 8,8 miljard dollar waard zijn. Daarnaast ontvangt HPE 2,5 miljard dollar.

In de uren na deze aankondiging steeg de koers van Micro Fokus aanvankelijk met bijna een kwart naar een all-time high op de aandelengrafiek.

Vorige splitsing

HPE is al eerder voortgekomen uit een splitsing van Hewlett-Packard Group: HP werd vorig jaar opgesplitst in Hewlett Packard Enterprise (voor cloud, servers, opslag, software, netwerken, diensten) en HP Inc. (printers en PC’s). Als onderdeel van de miljardendeal met Micro Focus worden nu grote delen van de softwaredivisie van HPE afgesplitst.