Alfresco Enterprise Edition 3.4 with Web Quick Start

Alfresco Enterprise Edition 3.4 is beschikbaar en is ontworpen om de mogelijkheden van enterprise content management (ECM) en social business systemen te combineren. Normen zoals CMIS en JSR186 alsook RESTful API’s bieden connectiviteit met sociale netwerken. Daarnaast biedt de oplossing nu map-gebaseerde acties en gedistribueerde content replicatie.

Op ongeveer drie maanden na de release van Alfresco Community 3.4 is nu ook de bijbehorende Enterprise Edition beschikbaar. Het destijds aangekondigde Office-to-Web framework is nu in de oplossing opgenomen en is beschikbaar als het “Web Quick Start”-pakket.

Ontwikkelaars moeten het pakket gebruiken om content-centric webapplicaties te bouwen. Web Quick Start bevat een compleet domeinmodel met diverse voorbeelden. Eindgebruikers kunnen inhoud creëren en wijzigen (In Site Editing).

Eén focus van Alfresco Enterprise Edition 3.4 ligt op native connectiviteit met enterprise portals, zoals Liferay. Alfreso baseert zich hiervoor op de JSR168-norm. Voor een verbinding met Facebook, Twitter en soortgelijke netwerken biedt de fabrikant extra interfaces, waaronder WebServices en REST. Gebruikers kunnen ook zogenaamde dashlets aanmaken en inhoud van externe systemen integreren. Via CMIS zouden Drupal of Lotus Quickr kunnen samenwerken met Alfresco.

Gebruikers kunnen ook gebruik maken van federatieve content repositories (distributed content replication): sleuteldocumenten worden gedupliceerd. Met name bedrijven met grote filialenstructuren kunnen hiervan profiteren door de toegangstijd te verkorten en mogelijke storingen te voorkomen.

Vergeleken met de community-versie biedt de Enterprise Edition extra ondersteuning en andere functies. Deze omvatten replicatie via gedistribueerde repositories en vereenvoudigde clustering. Bovendien zouden beheerders de oplossing gemakkelijker via JMX kunnen gebruiken en kunnen ze CAS-archieven (Content-Addressed Storage) rechtstreeks via de XAM-interface verbinden.

De Enterprise Edition ondersteunt ook andere platforms. Gebruikers zijn niet gebonden aan Linux, kunnen alternatieve applicatieservers gebruiken en toegang krijgen tot Oracle, MS-SQL of IBM DB2 databases.

De Enterprise Edition ondersteunt ook andere platforms.